Pécs mellett, Cserkúton a Jakab-hegy oldalában, a Duna-Dráva Nemzeti Park Tájvédelmi Körzetében várunk Benneteket szeretettel, egyszerű erdei szállásokkal, örömteli programokkal, jó beszélgetésekkel , kiváló trénerekkel és magunk termesztette és gyűjtötte virágos, gazos erdei, mezei, kerti , helyi étkekkel. Várunk pároddal, gyermekeiddel, vagy csapatoddal, közösségeddel együtt, hogy csodálatos természeti „élményfürdőben” részesüljetek, és közben feltöltődjetek, megbékéljetek és jó együttműködési elhatározásokkal lépjetek tovább a mindennapokba.

Mi is együttműködünk családként, Mecsek Ökocsali csapatként, Mecsek Zöldútként és még sokféleképpen szerveződve, hogy jót nyújthassunk nektek. A természetet tiszteljük és sokféle kezdeményezéssel, részvétellel teszünk a fenntarthatóságáért.

bővebben

 

Nyár a télben

Örök hála, hogy Gabi Simon elkészítetted nekem ezt a savanyúságot. A nyáron a Gemencben sétálgatva, a növényeket nézegetve - ismerem, vagy nem? Ehető vagy nem? Egyszer csak egy homokzátonyon észrevettem két zöld labdácskát egy elterülő növényen. Közelebb mentem, hogy megnézzem, mi lehet. Egy kupacból szétfutó indák gyönyörű levelekkel. El kezdtem emelgetni a szálakat és egyre több labdácskára akadtam. Mi lehet ez? Olyan ismerős. Aztán egyszer csak beugrott. Gyerekkoromban napszámos voltam a dinnyeföldön, ott gazolgattam a kis labdák közt.
Megkóstoltam egyet, hú de finom. De jó savanyúság lenne belőle. Megraktam a hátizsákot, amikor a második buszra kellett felszállnom hazafele, és majd összeroskadtam, akkor azt gondoltam, nem vagyok normális. Már másnap megbocsájtottam magamnak a cipelést, amikor frissen dinnye-salátát készítettem belőle...... és most itt a nyár édes íze a számban savanyúság formában.
Elgondolkodtam, milyen jó is lehetett a fokokon gazdálkodni. Itt csak szétköpködte valaki a magokat és dinnye lett belőle. Mit kell robotolni, locsolni, mire egy szántón dinnye lesz. Talán Jókai is ezt a paradicsomot búcsúztatja a Senki szigetével, körülbelül akkor szabályozták a folyókat és darálták be a modernizmusba ezt az ősi gazdálkodási formát.

nyar a telben