Pécs mellett, Cserkúton a Jakab-hegy oldalában, a Duna-Dráva Nemzeti Park Tájvédelmi Körzetében várunk Benneteket szeretettel, egyszerű erdei szállásokkal, örömteli programokkal, jó beszélgetésekkel , kiváló trénerekkel és magunk termesztette és gyűjtötte virágos, gazos erdei, mezei, kerti , helyi étkekkel. Várunk pároddal, gyermekeiddel, vagy csapatoddal, közösségeddel együtt, hogy csodálatos természeti „élményfürdőben” részesüljetek, és közben feltöltődjetek, megbékéljetek és jó együttműködési elhatározásokkal lépjetek tovább a mindennapokba.

Mi is együttműködünk családként, Mecsek Ökocsali csapatként, Mecsek Zöldútként és még sokféleképpen szerveződve, hogy jót nyújthassunk nektek. A természetet tiszteljük és sokféle kezdeményezéssel, részvétellel teszünk a fenntarthatóságáért.

bővebben

 

Eszméletlen jó vendéglátásban....

Eszméletlen jó vendéglátásban vagyunk két napja itt Cserkúton. Miért olyan jó? .... mert a sok külföldi vendégnek tetszenek a vendégházaink, a Vackorban, a Batvölgyiben és a Mandulában laknak, a kultúrházunkban megy a műhelymunka, tetszik nekik a falu és a csodálatos Természet, ami körül veszi .... és hát elég jól bejön nekik a reggeli -ebéd -vacsora. :)
Nagyon jó ötlet volt a kővágószőlősi menzakaja ebédre, ma például sertésragu leves és meggyes-mákos kalács volt, csillagos ötös kivitelben. :) Mi csak a vegetáriánus és vegán ebéddel egészítettük ki. A képen a vegán második fogás: grillezett zeller aszalt szilvával, rizzsel és friss galagonyával. A vacsorát közös erővel készítettük, több helyi termelő bevonásával és termékéből. Ismét nagy sikert aratott a kencés Kati-kenyér, zelleres-céklás, porcsinos lecsós, zsíros.... és megőrültek a rátett medvehagyma virágért és bigyóért, gévagombáért. A csicsókakrém leves pirított házi kenyér kockával, kistermelői sajt-mixel, sült szalonnával Gabi munkája, Anna lányom zseniális céklasalátát, hagymás- tejfölös gerslit, káposztás zellert és csodás őcsényi csirkemellet sütött párja segítségével. Végre van hivatalos csirke forrásunk! :).... Én is belekontárkodtam ebbe-abba és született a kezem alatt egy júdásfülgombás-fügés-birsalmás-hagymás sült kecskecomb..... az is ütött. Biztos nem jut eszembe minden, de a "slussz" sem volt kutya, Kati mézeskrémesével....... és mindeközben még egy élvezetes falusétát is vezettem. Köszönöm a felsoroltakon kívül Editnek a tálalást, Istvánnak a templom-bemutatást, a vendégházasoknak a vendégek fogadását, a boltosnak a kedvességet, Edinának a "minden kérést teljesítek" hozzáállást a "kultúrban"...... Hát ez a cserkúti vendéglátás kérem! Viszik a hírét a világba! Nem tescós-metrós. :)

eszmeletlen vendeglatas