A virágok és gazok ízei varázsolták el a hozzánk érkező látogatókat. A gazleves most is érdekes és figyelemfelkeltő volt. Alkalmi segítőnk, Judit barátnőm kézimunkája a százszorszépes virágdíszítés. A gazleves receptje folyamatos kérés, sajnos nincs állandó receptünk, mert mindig szezonálisat szedhető gazokból, zöldekből készül. A mai így készült: Apró kockára vágott hagymát kevés olajon párolunk, majd hozzáadunk durvára reszelt sárgarépát és ezzel is továbbpirítjuk egy kicsit. Leszórjuk egy kevés liszttel és vízzel felengedjük fel. Ha felforr sózzuk és beledobjuk a laskára vágott gazokat, erdei, patakparti, kerti zöldeket. Most medvetalp, csalán, gyékény, szulák, porcsin, cickafark, sóska, pitypang levél, petrezselyem, kakukkfű (kevés) szurokfű (kevés) volt a levesben. Ezután ahogy felforr kész is vagyunk, tejszínnel (házi) "sűrítjük" a levest. de ezzel már nem főzzük tovább. Ha bográcsban készítjük azonnal vegyük le a tűzről. Így marad meg a zöldek friss íze levesünkben. A virágsalátánk alapja házi gömbölyű csipetke, ehhez került jukka virág szirom, porcsin, medvehagyma bigyó, Biás salátaöntet (különböző savanyításból marad savanyúság levek ízesítve) és a virágok (sásliliom és mályva). Hogy ízlett-e? Lássátok!