Augusztus 10-én szombaton a Paradicsom Fesztiválon Husztóton sztárvendég a Kövér Porcsin. Szívesen veszi, ha a vendégek bekapcsolódnak az asztalra kerülésébe Biobia segítségével. Jól áll neki a pompos, a tejföl, a saláta, a pesztó, a kecske joghurt, a szotyi, az erdei szeder, a dióolaj és még sok egyéb viselet.
Önéletrajz/ CV.
Kövér Porcsin a becsületes nevem, de vannak vidékek, ahol Zsíros Paréjnak , vagy Zsíros Gaznak hívnak. Ezeket a megszólításokat is szeretem, mert illenek rám. Természetesen nem úgy vagyok zsíros, mint a disznó, a leveleim jó teltek, cupákosak a víztől. A magyarok nagy ellenségeim, feszt kikapálnak és várják, hogy elszáradjak, pedig jobban tennék, ha megennének. A törökök meg az arabok bezzeg termesztenek és ott vagyok minden asztalon, még az öt csillagos szállodák svédasztalain is, akár Kapadókiában is. Így viszik híremet a turisták, hogy milyen finom is vagyok..... és ez csak egyik fontos tulajdonságom, mert jó segítője vagyok az embereknek, hogy egészségesek legyenek. Én vagyok az Omega-3 zsírsavakban leggazdagabb növény, rajtam kívül csak a halolajokban találsz ennyit. Ebből ered vérkeringést segítő hatásom, és az, hogy mérsékelni tudom az érelmeszesedés kialakulásának veszélyét. Magas C-, E-Vitamin, béta-karotin és glutation tartalmamnak köszönhetően antioxidáns is vagyok. Itt vagyok ingyen minden magyar kertben, folyóparti homokban, a városi járda réseiben - ha akarod, ha nem, mert erre a nyári jó melegre csírázom és ha nedvességet is kapok, hatalmasra növök nektek. Szakajtsatok le, kapjatok be és legyen jó az immunrendszeretek!