Megint megörvendeztettük a népeket Mecsek Zöldútas helyitermékekkel.
A gazleves megint a kedvencek között volt, a Civil Közösségek Házában rendezett konferencia Ökocsalis "ebédjében". Szokásunknak megfelelően bögrében kínáltuk, mert így könnyebb a forró levest megenni. Ahogy elkezdtük "adagolni" a meleg leves illata odacsalogatta a Ház állandó "lakóit". Kíváncsiskodtak, mi pedig kóstoltattunk. Pár perc múlva mosolygós arccal jöttek hozzánk a kérdéssel, hoztam a kolléganőmet ő is kaphatna? - Ez isteni volt! Hamar híre ment a jó gazlevesünknek és két helyszínen is osztogattuk, a konferencia teremben és a folyosón is ahol előkészülhettünk. Mint látható, azért volt ott sokféle finomság és gyönyörűség. Tóth Katalin csicsókás-kolbászos batyuja, Bia napon aszalt almája Simor Árpád készítette fatálalóban, a sült oldalas, a kővágótöttösi füstöltek, Szakács Éva kalácsa... mind-mind az asztalra került. Ám nekem mégis most a legkedvesebb az az oklevél ami a helyi termékek mellé került, most először az asztalunkra: Magyarország legízletesebb úti célja a Mecsek Zöldút.