Szuper gombászévünk van, köszönhetően a csapadékos télnek és tavaszkezdetnek. Idén mindent megkóstolhattunk, ami ilyentájt szokott lenni. Kezdtük a Júdásfülével és a téli fülőkével, folytattuk a kucsmagombával, aztán jöttek a galagonya alatt a tüsökalja gombák, aztán a hatalmas géva gomba fogás a patakmentéről, egyszer csak saját kertünkben a bimbós pöfetegbe és a szegfűgombába botlottunk és az elmúlt napok túráin pedig minden alkalommal találtunk vargányát, piruló galócát és galambgombát. A tegnapi túrán pedig a szömörcsög szaga elvezetett bennünket a prüdériáról folyó beszélgetéshez is.
A képen éppen rántott vargánya van a tányéromon petrezselymes, medvehagymás (a virág szára van felaprítva) házi tejföllel, orvosi zsálya virággal és a lányom sütötte sajtos csigával. Természetesen repetáztam