Ha emlékeztek, pár hónapja, amikor a sztrók kapcsán kiderült, hogy 2-es típusú cukorbetegségem van, kétségbeestem, hogy mit fogok enni, ha nem ehetek úgy kenyeret, gyümölcsöt, mint korábban, hiszen azon éltem. Először berzenkedett az emésztőrendszerem, a gyomrom, az epém a kenyér-hiány miatt, aztán megtanult így emészteni. Igazából mindent tudok enni, csak van, amiből nagyon keveset. A kenyér már nem fájdalmas, a szőlő még igen, a sütiről lemondás egyáltalán nem izgat szerencsére. Mai reggelim: Kati fermentált kerekrépája, friss csicsókával, lila hagymával és aludttejjel összekeverve, friss borsikafű hajtásokkal, egy szelet savanyú káposztalével készült zsemlével, amin a kence: sült sárgarépás cékla - jelzésértékű töttösi szalonnával és egy pici pellérdi sajttal.... és egy árvácska került rá a hó alól.