Pécsre érkező turista csoportoknak is ajánlott program

A DDNP Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzetben Cserkútról elsétálunk a résztvevőkkel a Biobia Házikóhoz,közben ráhangolódunk a Természetre, megcsodáljuk ami az utunkba esik, az ehető vadnövényeket meg is kóstoljuk, érdekességeket hallhatunk a tájról, az itt élőkről, a kövekről ....

A Házikónál megreggelizünk(kencés házi kenyér, gazsaláta, csiger (alkoholmentes).

Majd 3 csoportot alkotunk és részt veszünk a forgószínpados tevékenységekben,óránként váltva a helyszíneket (mindenki eljut mindegyik tevékenységhez)

 

  •  Kemencézés -langalló dagasztás, formázás, sütés, kemence fűtés, favágás és gazleves főzés
  •  Kincsvadászat - útilapuval a Vadonban a Biobia Házikó körül, max. 1,5 km
  •  Kézműves-szöszmötölés - választható igényeitek szerint:festés, agyagozás, gyógytea készítés és csomagolás,kapudísz kötözés,levendula illatzsák varrás, raffia   kosárka készítés, virágkötészeti alkotás.... illetve jóga, mozgásmeditáció, vadonfürdő.

 

13-14 óra közt ebédelünk. Megesszük a közösen készített ebédet, a gazlevest, a langallókat medvehagymás,más-gazos, erdei gombás házitejföllel, erdei gyümölcs lekvárokkal.

Ebéd utáni telomentes retropihi - játéklehetőségek:gesztenyés logikai, óriásmalom, gólyaláb, csoszogók,faépítok, halacska pecálás, régi falusi használati tárgyas, gyógynövényes párosítós, Pilvaxos.....

Búcsúzás, reflektálás a napra, élmények megosztása.
Séta a buszhoz, vagy autókhoz.

A programhoz illeszthető a cserkúti Árpádkori templom különleges fali képeinek megcsodálása - értő vezetéssel. Ingyenes, Németh Istvánnal lehet egyeztetniidőpontot.


Az ár tartalmazza a program, az étkezések és a hazavihető alkotások anyagköltségeit is.

 

Vezetik:         Bia, Kati, Orsi, Nati, Zoli
Időtartam:     6 óra (pl.9-től 15-ig)
Résztvevők száma : max.15 fő


Időpont egyeztetés, megrendelés Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

Ha szállásra is szükségetek van, itt találjátok.

             A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó    "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.