• +36 (30) 437 2340
  • biobia@biobia.hu

Biobia

  • Blog
  • Vadon
  • A brigád
  • Ízek
    • Kóstoló
    • Receptek
    • A vadon ízei
  • Csapatépítés
  • Önépítés
  • Múlt
    • Sztrok-on-túl
    • Itt vagyok
    • A falum
    • Beszélgetés velem
    • Videók
    • Régen volt...
  • English
Géva gomba podagrafüves tejföllel
Géva gomba podagrafüves tejföllel
Cseh kucsmagombás gazvacsora
Cseh kucsmagombás gazvacsora
A jó kis gombapörkölt
A jó kis gombapörkölt
Medvehagymavirágos zöldbab leves
Medvehagymavirágos zöldbab leves
Medvehagymás reggeli-ebéd-vacsora
Medvehagymás reggeli-ebéd-vacsora
Júdásfülés krumplinokli
Júdásfülés krumplinokli
Mezei sóska főzelék
Mezei sóska főzelék
Zöld ital
Zöld ital
Gluténmentes sóskafőzelék
Gluténmentes sóskafőzelék
Medvehagymás, csicsókás lepény
Medvehagymás, csicsókás lepény
A megunhatatlan kelt kifli és pogácsa...
A megunhatatlan kelt kifli és pogácsa...
Kucsmagombás, sütőtökös gazsaláta
Kucsmagombás, sütőtökös gazsaláta
Paradicsomos gazsaláta
Paradicsomos gazsaláta
Medvehagymás gazsaláta
Medvehagymás gazsaláta
Sütőtök krémleves Zamatos turbolyával
Sütőtök krémleves Zamatos turbolyával
A vajas pánkó
A vajas pánkó
Virágos linzer
Virágos linzer
Május királynője
Május királynője
Húsvéti saláta
Húsvéti saláta
Borjúkötél recept mégegyszer
Borjúkötél recept mégegyszer
Medvehagymás csóka szósz
Medvehagymás csóka szósz
Gévás-fügés babsaláta
Gévás-fügés babsaláta
Rebarbara szerelem ...
Rebarbara szerelem ...
Szulákvirágos kecske joghurtos
Szulákvirágos kecske joghurtos
Kucsmagombás gazleves
Kucsmagombás gazleves
A zsenge lósóska finom
A zsenge lósóska finom
Csalán krém
Csalán krém
Házitojás
Házitojás
Japán birs citrompótló
Japán birs citrompótló
Medvehagymás leves zellerrel
Medvehagymás leves zellerrel
Lósóska főzelék
Lósóska főzelék
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Medvehagymás céklakrém
Medvehagymás céklakrém
Lencsefőzelék dugi mandulával
Lencsefőzelék dugi mandulával
A nagyon finom kategóriából...
A nagyon finom kategóriából...
Mályvák (hibiszkuszok) - nemcsak gyönyörűek, finomak is
Mályvák (hibiszkuszok) - nemcsak gyönyörűek, finomak is
Téli fülőkés gazos rántotta
Téli fülőkés gazos rántotta
Mai vacsi - színes és hóka
Mai vacsi - színes és hóka
Ez nem a virágoskertem...
Ez nem a virágoskertem...
Ezerarcú céklasaláta
Ezerarcú céklasaláta
Grieβnockl – grízgombóc
Grieβnockl – grízgombóc
Juharvirágos sült cékla
Juharvirágos sült cékla
Tojásrántottás bugyor
Tojásrántottás bugyor
Medvetalp leves
Medvetalp leves
Yukka virág málnás túrókrémmel ...
Yukka virág málnás túrókrémmel ...
Medvehagymás tojásos nokedli
Medvehagymás tojásos nokedli
Kőtt prósza
Kőtt prósza
Porcsinos savanyúságok
Porcsinos savanyúságok
Körömvirágos-mentás "ázolmány"
Körömvirágos-mentás "ázolmány"
Virágos karácsonyi saláta
Virágos karácsonyi saláta
Zamatos turbolyás sütőtök krémleves
Zamatos turbolyás sütőtök krémleves
Amur "vasi pecsenye"
Amur "vasi pecsenye"
Töltött yukka - három módon
Töltött yukka - három módon
Tüsökaljagomba
Tüsökaljagomba
Medvehagymás zsemle
Medvehagymás zsemle
Medvehagymabigyós, rókagombás karaj
Medvehagymabigyós, rókagombás karaj
Medvehagymás krumplikrém
Medvehagymás krumplikrém
Medvehagymás sárgaborsókrém
Medvehagymás sárgaborsókrém
Medvehagyma spájzolás
Medvehagyma spájzolás
Medvehagymás fűszerolaj 2.
Medvehagymás fűszerolaj 2.
Ropogós korpás bagett
Ropogós korpás bagett
Csicsóka krémes csiga
Csicsóka krémes csiga
Hagymával, csípőspaprikával rántottába?
Hagymával, csípőspaprikával rántottába?
Helyi termelők bevonásával zöldutasan
Helyi termelők bevonásával zöldutasan
Medvehagymás csiga
Medvehagymás csiga
Medvehagymás lepény
Medvehagymás lepény
Gazos pasztinák
Gazos pasztinák
Kökény szendvicskrém
Kökény szendvicskrém
Porcsinos kifejtett bab saláta
Porcsinos kifejtett bab saláta
Mezei sóska főzelék
Mezei sóska főzelék
Hogyan lesz a cukorborsó...
Hogyan lesz a cukorborsó...
Medvehagymás csiga és céklás batyu
Medvehagymás csiga és céklás batyu
Vadkörtés fügelekvár
Vadkörtés fügelekvár
Yukka virág epres túróval
Yukka virág epres túróval
Itt a csicsóka feldolgozás ideje
Itt a csicsóka feldolgozás ideje
Japánbirses birsalma csiger
Japánbirses birsalma csiger
Lilakáposztás csicsóka
Lilakáposztás csicsóka
Júdásfülegomba savanyúság
Júdásfülegomba savanyúság
Már mi is szárítjuk
Már mi is szárítjuk
Helyi termelők bevonásával zöldutasan
Helyi termelők bevonásával zöldutasan
Borágós, csalános ital
Borágós, csalános ital
Pitypangos őszi saláta
Pitypangos őszi saláta
Tél-tavasz saláta naplementével
Tél-tavasz saláta naplementével
Medvehagymás savanyú káposzta
Medvehagymás savanyú káposzta
Nyári hűsítő gazleves
Nyári hűsítő gazleves
Porcsinos gazleves
Porcsinos gazleves
Medvehagymás krumpli gombóc leves
Medvehagymás krumpli gombóc leves
Szörp helyett ...
Szörp helyett ...
Füge savanyúság
Füge savanyúság
A házi berkenye....
A házi berkenye....
Gazvacsora
Gazvacsora
Pirított palacsinta
Pirított palacsinta
Eper tejföllel...
Eper tejföllel...
Szilvalekváros túrós prósza
Szilvalekváros túrós prósza
Medvehagymás gányica
Medvehagymás gányica
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Japánbirses birsalma csiger
Japánbirses birsalma csiger
Gazvacsora
Gazvacsora
Tavaszi virágok téli teákba
Tavaszi virágok téli teákba
"Kakis" cékla
"Kakis" cékla
Erdőszéli kacsaaprólék leves
Erdőszéli kacsaaprólék leves
Diós nudli eper lekvárral
Diós nudli eper lekvárral
Káposzta pitéből káposztás prósza
Káposzta pitéből káposztás prósza

Porcsinos-lecsós télire

porcsinos lecsos telire

Ma a lecsóeltevés napja volt nálunk, mert ez az időjárás sem a paprikának, sem a paradicsomnak nem kedvez. Leszedtem, amit lehetett.... Elkezdtem a hagyományos lecsóhoz felvágni a hagymát, paprikát... közben eszembe jutott, hogy nemcsak ilyet kéne csinálni. Gondoltam lecsólekvár is jó lenne, amit Éva - ökocsalis társam már többször készített. Egész napom azzal telt(meg lányomé is), hogy apró kockára apritgattam (-tuk) a hagymát, a paprikát.... kell bele zellerlevél.... kimentem a kertbe szedni és akkor jött az ötlet: IGEEEEN porcsin is lesz benne... meg bazsalikom, meg friss, zsenge szurokfű is.... és persze paradicsom is. Az arányokról és mennyiségekről ne kérdezzetek, mert folyamatosan változott. A vége "harmonikus lecsóíz, a végén egy kis édes zöld ízzel" - mondta a fiam, aki a kóstolás idején érkezett. Szunnyadnak a dunsztban és télen a friss kenyérszeletek tetején végzik. A porcsint külön serpenyőben sütögettem egy darabig (az apróra vágott zellerzölddel, bazsalikommal és oreganóval együtt), mert rengeteg benne a víz - elpárologtattam, aztán a többi alkotóelem közt még egy kicsit főztem, hogy összeérjenek az ízek. Jó volt kitörölgetni a lábasokat.

  • Előző
  • Tovább
© 2019 Biobia. Minden jog fenntartva.

Menüpontok

  • Blog
  • Vadon
  • A brigád
  • Ízek
    • Kóstoló
    • Receptek
    • A vadon ízei
  • Csapatépítés
  • Önépítés
  • Múlt
    • Sztrok-on-túl
    • Itt vagyok
    • A falum
    • Beszélgetés velem
    • Videók
    • Régen volt...
  • English