• +36 (30) 437 2340
  • biobia@biobia.hu

Biobia

  • Blog
  • Vadon
  • A brigád
  • Ízek
    • Kóstoló
    • Receptek
    • A vadon ízei
  • Csapatépítés
  • Önépítés
  • Múlt
    • Sztrok-on-túl
    • Itt vagyok
    • A falum
    • Beszélgetés velem
    • Videók
    • Régen volt...
  • English
Erdei snidlinges....
Erdei snidlinges....
Diós zeller ...
Diós zeller ...
Medvehagymás gazsaláta
Medvehagymás gazsaláta
Medvehagymás olaj
Medvehagymás olaj
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Medvehagymás palacsinta
Medvehagymás palacsinta
Téli fülőkés gazos rántotta
Téli fülőkés gazos rántotta
Medvehagymabigyós, rókagombás karaj
Medvehagymabigyós, rókagombás karaj
Porcsinos lecsó befőzési szezon
Porcsinos lecsó befőzési szezon
Erdei leves
Erdei leves
Japánbirses birsalma csiger
Japánbirses birsalma csiger
Őszi gazsaláta
Őszi gazsaláta
Vega stefánia
Vega stefánia
Kucsmagomba és csicsóka tartósítás
Kucsmagomba és csicsóka tartósítás
A gránátalma kísérlet folytatódik
A gránátalma kísérlet folytatódik
Medvehagymás gányica
Medvehagymás gányica
Gluténmentes kifli nemcsak lisztérzékenyeknek
Gluténmentes kifli nemcsak lisztérzékenyeknek
Még érik az eper...mi kipróbáljuk
Még érik az eper...mi kipróbáljuk
Őszi sütemény
Őszi sütemény
Ez nem a virágoskertem...
Ez nem a virágoskertem...
Zamatos turbolyás - porcsinos lecsó
Zamatos turbolyás - porcsinos lecsó
Sütőtök krémleves Zamatos turbolyával
Sütőtök krémleves Zamatos turbolyával
Medvehagymavirágos zöldbab leves
Medvehagymavirágos zöldbab leves
Csalán krém
Csalán krém
Virágos karácsonyi saláta
Virágos karácsonyi saláta
Pecsenye krumpli Csabaíre vérfűvel
Pecsenye krumpli Csabaíre vérfűvel
Gazvacsora
Gazvacsora
Körömvirágos-mentás "ázolmány"
Körömvirágos-mentás "ázolmány"
Virágos linzer
Virágos linzer
Lecsós kucsma gomba
Lecsós kucsma gomba
Lósóska főzelék
Lósóska főzelék
Kucsmagombás, sütőtökös gazsaláta
Kucsmagombás, sütőtökös gazsaláta
Sötét trombita gombás zsemle
Sötét trombita gombás zsemle
Medvehagymás csiga és céklás batyu
Medvehagymás csiga és céklás batyu
Medvehagymás sárgaborsókrém
Medvehagymás sárgaborsókrém
Medvehagymás rántotta
Medvehagymás rántotta
Medvehagymás fasírt
Medvehagymás fasírt
Tojásrántottás bugyor
Tojásrántottás bugyor
Tavaszi limonádé
Tavaszi limonádé
Szulákvirágos kecske joghurtos
Szulákvirágos kecske joghurtos
Medvetalp leves
Medvetalp leves
Porcsinos kifejtett bab saláta
Porcsinos kifejtett bab saláta
Mosolygós böjti uzsonna
Mosolygós böjti uzsonna
Medvehagymás kelbimbó
Medvehagymás kelbimbó
Medvehagymás csóka szósz
Medvehagymás csóka szósz
Bodzabogyó télire nyári almával
Bodzabogyó télire nyári almával
Mályvák (hibiszkuszok) - nemcsak gyönyörűek, finomak is
Mályvák (hibiszkuszok) - nemcsak gyönyörűek, finomak is
Medvehagymás zsemle
Medvehagymás zsemle
Könnyű tavaszi ebéd
Könnyű tavaszi ebéd
Porcsinos gazleves
Porcsinos gazleves
Gazvacsora
Gazvacsora
Csalános, zelleres fasírt
Csalános, zelleres fasírt
Medvehagymás csiga máskép
Medvehagymás csiga máskép
Füge savanyúság
Füge savanyúság
Cseh kucsmagombás gazvacsora
Cseh kucsmagombás gazvacsora
A vajas pánkó
A vajas pánkó
Medvehagymás szülinapi ropi sztori
Medvehagymás szülinapi ropi sztori
Őzláb Apicius módra
Őzláb Apicius módra
Tábori túró
Tábori túró
Medvehagymás káposztasaláta
Medvehagymás káposztasaláta
Medvehagymás darálthusos "mutyi" nokedlival
Medvehagymás darálthusos "mutyi" nokedlival
Erdei mályvás saláta
Erdei mályvás saláta
Tartósítás mézzel
Tartósítás mézzel
Ezerarcú céklasaláta
Ezerarcú céklasaláta
Lencsefőzelék dugi mandulával
Lencsefőzelék dugi mandulával
Júdásfülés krumplinokli
Júdásfülés krumplinokli
Bodzalekváros sült alma
Bodzalekváros sült alma
Kökény szendvicskrém
Kökény szendvicskrém
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Medvehagymás krumplifőzelék
Medvehagymás krumplifőzelék
Medvehagymás céklakrém
Medvehagymás céklakrém
Juhsóskás batyu
Juhsóskás batyu
Csak, mert tobzódik a mezei sóska
Csak, mert tobzódik a mezei sóska
Porcsinos-lecsós télire
Porcsinos-lecsós télire
Csalánleves
Csalánleves
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Május királynője
Május királynője
Salátaboglárka
Salátaboglárka
Medvehagymás leves zellerrel
Medvehagymás leves zellerrel
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Porcsinos savanyúságok
Porcsinos savanyúságok
Júdásfülgombás és téli fülőkés rizses hús
Júdásfülgombás és téli fülőkés rizses hús
Tölgyfa érdestinórú rakottas
Tölgyfa érdestinórú rakottas
Tojáskrém
Tojáskrém
Mezei sóska főzelék
Mezei sóska főzelék
Itt a csicsóka feldolgozás ideje
Itt a csicsóka feldolgozás ideje
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Eper tejföllel...
Eper tejföllel...
Júdásfüle gombaleves parasztosan és gazosan
Júdásfüle gombaleves parasztosan és gazosan
Virágos aludttejes prósza
Virágos aludttejes prósza
Borágós, csalános ital
Borágós, csalános ital
Diós nudli eper lekvárral
Diós nudli eper lekvárral
Tölgyfa érdestinórú rakottas
Tölgyfa érdestinórú rakottas
Klasszikus töltött tojás árvácskával
Klasszikus töltött tojás árvácskával
Pitypangos kelkáposzta
Pitypangos kelkáposzta
Zöld ital
Zöld ital
Helyi termelők bevonásával zöldutasan
Helyi termelők bevonásával zöldutasan
Szömörcsög levesbetét?!
Szömörcsög levesbetét?!
A zsenge lósóska finom
A zsenge lósóska finom
Medvehagymás lepény
Medvehagymás lepény
Pitypangos őszi saláta
Pitypangos őszi saláta
Cékla saláta - az idei kedvenc
Cékla saláta - az idei kedvenc
Amur "vasi pecsenye"
Amur "vasi pecsenye"
Kőtt prósza
Kőtt prósza
A nagyon finom kategóriából...
A nagyon finom kategóriából...

Gazvacsora

A tegnap esti menüből néhány finomság. Az érdekesebb recepteket képenként felírom..... nagyon jól estek a vendégek dicséretei. Amikor készítettem, még nem tudtam, hogy az Éden pályázat bírálói jelentkeztek be álnéven.smiley4.1
Csupa hozzáértő turisztikai szakember, szakács, éttermes, falusi vendégasztal "főharcos" volt a vendég..... tele voltak érdeklődéssel, jó szándékkal, sok jó kérdéssel, véleménnyel, kedves szavakkal... érdemes ezt csinálni.

salatak

 

Saláták: kovászos uborka, káposzta saláta, porcsinos paradicsomsaláta, az utóbbi receptje:
Hagymát, paradicsomot,porcsint összevágunk. Pici sóval, mézzel, friss citrommal , ha szükséges két kanál vízzel öntetet csinálunk (ne ússzon, ázzon!) és dióolajat tettem rá. Borágó és Mályva virágokkal díszítettem.

 

 

lososkas cukkini

 

Lósóskás cukkini
A kaszálás után ismét kihajtott a lósóska, finom, zsenge és van belőle mennyiség, ez egy nagyon jó növény.smiley4.1

Olajon cukkinit sütögetek serpenyőben sóval, sok fokhagymával, később beletett lósóskával, és a végén rengeteg bazsalikommal. Közben kölest főzök pici sóval. Összekeverem, tepsibe teszem, a tetejét végig locsolom házi joghurttal. Mélyedéseket csinálok bele és házi tojásokat ütök bele. A fennmaradt helyeket vastagon megszórom orfűi füstölt sajttal..... lehet, hogy már reggelire megeszem a maradékot.smiley4.1
Ja, és persze megsütöttem pirosra a sütőben. Egy kevés petrezselyem zöldet szórtam tálaláskor a tojásokra.

kis eloetel

 

Kis előétel
Házi vajas kiflin medvehagyma bigyó, cukorborsó krémesen Júdásfüle gomba, érett kecskesajt, kővágótőttősi kolbász, disznósajt, bigyós zsíros, medvehagyma leveles zsíros, Papsajt mályva virágokkal.

 

 

 

borzas dinnye

 

 Dinnye Apicius módra
A görögdinnyét felkockázzuk, megsózzuk, megszórjuk Borzas Kata maggal (fekete kömény) és kevés apróra vágott ruta levéllel.
Valószínű nem ez az évszázad fotója, de biztosan egyik eddigi legfinomabb alkotásom.

 

 

 

bodzas szarvas

 

Bodzás szarvas
A húst szeletekben besóztam és őrölt köménnyel és rengeteg szárított medvehagyma bigyóval puhára pároltam és amikor majdnem kész volt, nagy marok érett, frissen szedett bodzabogyót dobtam bele, ezzel is főztem vagy tíz percet és akkor beletettem az apró kockára vágott nyári almát, egy rottyantás és kész.....minden nagyképüség nélkül, zseniális lett.smiley4.1

 

gazleves variacio

 Újabb gazleves variáció
Olajon dinsztelt sárgarépa, fehér répa, hagyma. Felöntjük vízzel és mehet bele a friss, zsenge krumpli, aztán házi tojásból galuska, eddig egy jó kis krumplilevessmiley4.1
Amikor kész jó sok összevágott csalánt dobunk bele és azzal még pár percet főzzük, levesszük és apróra vágott petrezselyem zöldet szórunk bele..... a házi tejfölt külön szolgáltam fel hozzá, nekem elengedhetetlen bele

 

 

 

 

 

  • Előző
  • Tovább
© 2019 Biobia. Minden jog fenntartva.

Menüpontok

  • Blog
  • Vadon
  • A brigád
  • Ízek
    • Kóstoló
    • Receptek
    • A vadon ízei
  • Csapatépítés
  • Önépítés
  • Múlt
    • Sztrok-on-túl
    • Itt vagyok
    • A falum
    • Beszélgetés velem
    • Videók
    • Régen volt...
  • English