Medvehagymás savanyú káposzta

medvehagymas savanyukaposzta

 

Mi télre szárítva, morzsolva tesszük el a medvehagymát, a paradicsomot aszalva és amikor ráérünk készítünk medvehagymás olajat. Az olajba (oliva, napraforgó...) belekeverjük a medvehagymát, az apróra vágott aszalt paradicsomot és teszünk bele bazsalikomot. Jó pirítósra, salátákra, most éppen a savanyú káposztát ízesítettük vele. Jól bereggeliztünk belőle, este ilyet kapnak a vendégek vacsorára.

             A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó    "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.