• +36 (30) 437 2340
  • biobia@biobia.hu

Biobia

  • Blog
  • Vadon
  • A brigád
  • Ízek
    • Kóstoló
    • Receptek
    • A vadon ízei
  • Csapatépítés
  • Önépítés
  • Múlt
    • Sztrok-on-túl
    • Itt vagyok
    • A falum
    • Beszélgetés velem
    • Videók
    • Régen volt...
  • English
Csak, mert tobzódik a mezei sóska
Csak, mert tobzódik a mezei sóska
Tojásrántottás bugyor
Tojásrántottás bugyor
Lencsefőzelék dugi mandulával
Lencsefőzelék dugi mandulával
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Medvehagymás, csicsókás lepény
Medvehagymás, csicsókás lepény
Géva gomba fokhagymásan
Géva gomba fokhagymásan
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
A jó kis gombapörkölt
A jó kis gombapörkölt
Medvehagymás tojásos nokedli
Medvehagymás tojásos nokedli
Virágos karácsonyi saláta
Virágos karácsonyi saláta
Paradicsomos géva
Paradicsomos géva
 Fenyő tinórus bugyor
Fenyő tinórus bugyor
Cékla saláta - az idei kedvenc
Cékla saláta - az idei kedvenc
Gazvacsora
Gazvacsora
Virágos linzer
Virágos linzer
Őszi sütemény
Őszi sütemény
Júdásfülegomba savanyúság
Júdásfülegomba savanyúság
Diós zeller ...
Diós zeller ...
Erdei snidlinges sült pasztinák
Erdei snidlinges sült pasztinák
Kucsmagomba és csicsóka tartósítás
Kucsmagomba és csicsóka tartósítás
Komló mártás hajdinával
Komló mártás hajdinával
Töltött yukka - három módon
Töltött yukka - három módon
Medvehagymás gazsaláta
Medvehagymás gazsaláta
Helyi termelők bevonásával zöldutasan
Helyi termelők bevonásával zöldutasan
A nagyon finom kategóriából...
A nagyon finom kategóriából...
Fügén hízlalt libamáj... helyett
Fügén hízlalt libamáj... helyett
Bodzalekváros sült alma
Bodzalekváros sült alma
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Erdei leves
Erdei leves
Sötét trombita gombás zsemle
Sötét trombita gombás zsemle
Hagymával, csípőspaprikával rántottába?
Hagymával, csípőspaprikával rántottába?
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Medvehagyma spájzolás
Medvehagyma spájzolás
Füge savanyúság
Füge savanyúság
Lilaakácos mézes kenyér
Lilaakácos mézes kenyér
Medvehagymás sárgaborsókrém
Medvehagymás sárgaborsókrém
Gazvacsora
Gazvacsora
Vega stefánia
Vega stefánia
Medvehagymás krumplikrém
Medvehagymás krumplikrém
Porcsinos-lecsós télire
Porcsinos-lecsós télire
Őzláb Apicius módra
Őzláb Apicius módra
Géva gomba podagrafüves tejföllel
Géva gomba podagrafüves tejföllel
Japán birs citrompótló
Japán birs citrompótló
Családi savanyúságrecept
Családi savanyúságrecept
Gévás-fügés babsaláta
Gévás-fügés babsaláta
Erdei snidlinges....
Erdei snidlinges....
Cseh kucsmagombás gazvacsora
Cseh kucsmagombás gazvacsora
Medvehagymás zsemle
Medvehagymás zsemle
Szegfűgombás csicsókás batyu
Szegfűgombás csicsókás batyu
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Pecsenye krumpli Csabaíre vérfűvel
Pecsenye krumpli Csabaíre vérfűvel
Medvehagymás, Júdásfülegombás krumplikrém
Medvehagymás, Júdásfülegombás krumplikrém
Pirított palacsinta
Pirított palacsinta
Vadkörtés fügelekvár
Vadkörtés fügelekvár
Paradicsomos gazsaláta
Paradicsomos gazsaláta
Őszi saláta
Őszi saláta
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Borjúkötél recept
Borjúkötél recept
Csalán krém
Csalán krém
A gránátalma kísérlet folytatódik
A gránátalma kísérlet folytatódik
A vajas pánkó
A vajas pánkó
Medvehagymás rántotta
Medvehagymás rántotta
Borágós, csalános ital
Borágós, csalános ital
Cukorborsó krém -na de mi van a tetején?
Cukorborsó krém -na de mi van a tetején?
Sütőtök krémleves Zamatos turbolyával
Sütőtök krémleves Zamatos turbolyával
Itt a csicsóka feldolgozás ideje
Itt a csicsóka feldolgozás ideje
 Keserűgomba rebarbarával ...
Keserűgomba rebarbarával ...
Júdásfülés krumplinokli
Júdásfülés krumplinokli
Szilvalekváros túrós prósza
Szilvalekváros túrós prósza
Tölgyfa érdestinórú rakottas
Tölgyfa érdestinórú rakottas
Téli fülőkés pirítós kenyér
Téli fülőkés pirítós kenyér
Körömvirágos-mentás "ázolmány"
Körömvirágos-mentás "ázolmány"
Szulákvirágos kecske joghurtos
Szulákvirágos kecske joghurtos
Káposzta pitéből káposztás prósza
Káposzta pitéből káposztás prósza
Medvehagymás csiga máskép
Medvehagymás csiga máskép
Medvehagymás csiga és céklás batyu
Medvehagymás csiga és céklás batyu
Kucsmagombás gazleves
Kucsmagombás gazleves
Medvehagymás, júdásfüle gombás sós süti
Medvehagymás, júdásfüle gombás sós süti
Erdei mályvás saláta
Erdei mályvás saláta
Kőtt prósza
Kőtt prósza
Medvehagymás krumplifőzelék
Medvehagymás krumplifőzelék
Medvehagymás SÓSKA főzelék - ahogy a "tótok" csinálják.
Medvehagymás SÓSKA főzelék - ahogy a "tótok" csinálják.
Erdőszéli kacsaaprólék leves
Erdőszéli kacsaaprólék leves
Mezei sóska főzelék
Mezei sóska főzelék
Yukka virág epres túróval
Yukka virág epres túróval
Parasztreggeli - virágokkal átfestve
Parasztreggeli - virágokkal átfestve
Porcsinos csiga
Porcsinos csiga
Medvehagymás leves zellerrel
Medvehagymás leves zellerrel
Medvehagymás csóka szósz
Medvehagymás csóka szósz
Csalános, zelleres fasírt
Csalános, zelleres fasírt
Csicsóka krémes csiga
Csicsóka krémes csiga
Medvehagymás kelbimbó
Medvehagymás kelbimbó
Medvehagymás lepény
Medvehagymás lepény
Júdásfülés marhalábszár ragu
Júdásfülés marhalábszár ragu
Medvehagymás szülinapi ropi sztori
Medvehagymás szülinapi ropi sztori
Könnyű tavaszi ebéd
Könnyű tavaszi ebéd
Salátaboglárka
Salátaboglárka
Medvehagymás fűszerolaj
Medvehagymás fűszerolaj

Borjúkötél recept mégegyszer

Borjúkötél recept ismét - mert nem hagytok békén smiley4.1

Hozzávalók - a tésztához: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, fél liter tej, 20 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 tojás, 1 evőkanál só, - az öntethez: 6 tojás, 4 dl tejföl, pici só - a mártáshoz: 6 dl tejföl, csipet só és valami ízesítő: medvehagyma, fokhagyma, bazsalikom, lómenta, oregano ...

borjukkotel megegyszer

 

A tésztát megdagasztjuk, egy órát kelesztjük, közben folyamatosan fűtjük a kemencét gallyakkal (vagy előkészítjük a sütőt smiley4.1. A megkelt tésztát három fele osztjuk és mindegyikből tepsi hosszúságú kettes fonatot készítünk, a tepsiben is kelesztjük egy keveset. Mielőtt betesszük a kemencébe, ráöntjük a tojásos-tejfölös öntetet. Megsütjük, aztán a mártásba tunkolgatva megesszük. Nem találkoztam még olyan emberrel, akinek ez nem ízlett volna.

  • Előző
  • Tovább
© 2019 Biobia. Minden jog fenntartva.

Menüpontok

  • Blog
  • Vadon
  • A brigád
  • Ízek
    • Kóstoló
    • Receptek
    • A vadon ízei
  • Csapatépítés
  • Önépítés
  • Múlt
    • Sztrok-on-túl
    • Itt vagyok
    • A falum
    • Beszélgetés velem
    • Videók
    • Régen volt...
  • English