Medvehagymás darálthusos "mutyi" nokedlival

medvehagymas daralthusos

 

Hagymát pirítunk olajon és a darálthúst is megpirítjuk, dinszteljük benne, kis pirospaprikát , friss kakukkfüvet és egy pici rozmaringot vágunk bele. Amikor a hús megfőtt, belerakjuk a feldarabolt medvehagymát és átforgatjuk. Nokedlit főzünk és azzal kínáljuk. Miért pont nokedlival, mert az a leggyorsabban elkészíthető házi kifőttészta. Medvehagymával és éppen nyíló, ehető virágokkal díszítjük. Ezen éppen pitypang virág és pásztortáska van. Az étel nemcsak finom, hanem gyógyhatású is.

             A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó    "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.