• +36 (30) 437 2340
  • biobia@biobia.hu

Biobia

  • Blog
  • Vadon
  • A brigád
  • Ízek
    • Kóstoló
    • Receptek
    • A vadon ízei
  • Csapatépítés
  • Önépítés
  • Múlt
    • Sztrok-on-túl
    • Itt vagyok
    • A falum
    • Beszélgetés velem
    • Videók
    • Régen volt...
  • English
Borjúkötél recept mégegyszer
Borjúkötél recept mégegyszer
Medvehagymás csiga
Medvehagymás csiga
Virágos karácsonyi saláta
Virágos karácsonyi saláta
Porcsinos csiga
Porcsinos csiga
Medvehagymás csiga és céklás batyu
Medvehagymás csiga és céklás batyu
"Kakis" cékla
"Kakis" cékla
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Medvehagymás gányica
Medvehagymás gányica
Téli fülőkés gazos rántotta
Téli fülőkés gazos rántotta
Csalános medvehagymakrémleves
Csalános medvehagymakrémleves
Nyuszi sült rókagombával
Nyuszi sült rókagombával
Borágós, csalános ital
Borágós, csalános ital
Medvehagymás krumplifőzelék
Medvehagymás krumplifőzelék
Tavaszi tojásrántotta
Tavaszi tojásrántotta
Medvehagymás darálthusos "mutyi" nokedlival
Medvehagymás darálthusos "mutyi" nokedlival
Júdásfüle gombaleves parasztosan és gazosan
Júdásfüle gombaleves parasztosan és gazosan
Júdásfülés marhalábszár ragu
Júdásfülés marhalábszár ragu
Erdei apróhajtóka
Erdei apróhajtóka
Csicsókás levesbetét
Csicsókás levesbetét
Medvehagymás SÓSKA főzelék - ahogy a "tótok" csinálják.
Medvehagymás SÓSKA főzelék - ahogy a "tótok" csinálják.
Helyi termelők bevonásával zöldutasan
Helyi termelők bevonásával zöldutasan
Medvehagymabigyós, rókagombás karaj
Medvehagymabigyós, rókagombás karaj
Medvehagymás palacsinta
Medvehagymás palacsinta
Erdei snidlinges...
Erdei snidlinges...
Cékla saláta - az idei kedvenc
Cékla saláta - az idei kedvenc
Medvehagymás zöldbabsaláta sült céklával
Medvehagymás zöldbabsaláta sült céklával
Medvehagymás gazsaláta
Medvehagymás gazsaláta
Gazvacsora
Gazvacsora
Mezei sóska főzelék
Mezei sóska főzelék
Szömörcsög levesbetét?!
Szömörcsög levesbetét?!
Levendulás, céklás prósza
Levendulás, céklás prósza
Medvehagymás, Júdásfülegombás krumplikrém
Medvehagymás, Júdásfülegombás krumplikrém
Júdásfülés krumplinokli
Júdásfülés krumplinokli
Pitypangos kelkáposzta
Pitypangos kelkáposzta
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Pitypangos őszi saláta
Pitypangos őszi saláta
Gluténmentes kifli nemcsak lisztérzékenyeknek
Gluténmentes kifli nemcsak lisztérzékenyeknek
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Kaporszósz Júdásfüle gombával és medvehagyma bigyóval
Kaporszósz Júdásfüle gombával és medvehagyma bigyóval
A házi berkenye....
A házi berkenye....
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Vadkörtés fügelekvár
Vadkörtés fügelekvár
Tavaszi limonádé
Tavaszi limonádé
Csalánleves
Csalánleves
Tábori túró
Tábori túró
A gránátalma kísérlet folytatódik
A gránátalma kísérlet folytatódik
Mai vacsi - színes és hóka
Mai vacsi - színes és hóka
Ropogós korpás bagett
Ropogós korpás bagett
Tavaszi virágok téli teákba
Tavaszi virágok téli teákba
Juharvirágos szendvics
Juharvirágos szendvics
Őszi sütemény
Őszi sütemény
Tojáskrém
Tojáskrém
Erdei snidlinges....
Erdei snidlinges....
Őszi saláta
Őszi saláta
Salátaboglárka
Salátaboglárka
Káposzta pitéből káposztás prósza
Káposzta pitéből káposztás prósza
Csalános, zelleres fasírt
Csalános, zelleres fasírt
Cukorborsó krém -na de mi van a tetején?
Cukorborsó krém -na de mi van a tetején?
Kerékrépa savanyúság
Kerékrépa savanyúság
Komló mártás hajdinával
Komló mártás hajdinával
Házitojás
Házitojás
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Porcsinos savanyúságok
Porcsinos savanyúságok
Japán birs citrompótló
Japán birs citrompótló
Családi savanyúságrecept
Családi savanyúságrecept
Porcsinos csiga
Porcsinos csiga
Gazvacsora
Gazvacsora
Szörp helyett ...
Szörp helyett ...
Tél-tavasz saláta naplementével
Tél-tavasz saláta naplementével
Zamatos turbolyás - porcsinos lecsó
Zamatos turbolyás - porcsinos lecsó
A megunhatatlan kelt kifli és pogácsa...
A megunhatatlan kelt kifli és pogácsa...
Szegfűgombás csicsókás batyu
Szegfűgombás csicsókás batyu
Sütőtök krémleves Zamatos turbolyával
Sütőtök krémleves Zamatos turbolyával
A vajas pánkó
A vajas pánkó
 Itt a csicsóka ideje ...
Itt a csicsóka ideje ...
Kucsmagomba és csicsóka tartósítás
Kucsmagomba és csicsóka tartósítás
Medvehagymás tojásos nokedli
Medvehagymás tojásos nokedli
Kőtt prósza
Kőtt prósza
Medvehagymás fűszerolaj 2.
Medvehagymás fűszerolaj 2.
Japánbirses birsalma csiger
Japánbirses birsalma csiger
Zamatos turbolyás sütőtök krémleves
Zamatos turbolyás sütőtök krémleves
Lecsós kucsma gomba
Lecsós kucsma gomba
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Déli tőke gomba csalános
Déli tőke gomba csalános
Már mi is szárítjuk
Már mi is szárítjuk
Medvehagymás kelbimbó
Medvehagymás kelbimbó
Amur "vasi pecsenye"
Amur "vasi pecsenye"
Borjúkötél recept
Borjúkötél recept
Medvehagymás savanyú káposzta
Medvehagymás savanyú káposzta
Lencsefőzelék dugi mandulával
Lencsefőzelék dugi mandulával
Medvehagymás zsemle
Medvehagymás zsemle
Géva gomba podagrafüves tejföllel
Géva gomba podagrafüves tejföllel
Medvehagymás fűszerolaj
Medvehagymás fűszerolaj
Könnyű tavaszi ebéd
Könnyű tavaszi ebéd
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Erdei mályvás saláta
Erdei mályvás saláta
Medvehagymás fasírt
Medvehagymás fasírt
A jó kis gombapörkölt
A jó kis gombapörkölt
Retek szezon
Retek szezon

Porcsinos lecsó befőzési szezon

Finom érettek, szép pirosak, narancssárgák a paprikák, készülhet a lecsó télire is. A lecsó alapkritériuma az érett paprika. Mi sok hagymával, sok paprikával, kicsit kevesebb paradicsommal, olajon készítjük, amikor megsült-főtt, beletesszük a kövér porcsint -ezt a nemes, jó összetételű növényt apróra vágva, amit nálunk gaznak titulálnak.smiley4.1 Más országokban termesztik és mindig ott van az asztalon nyersen, magában, pl. a törököknél is. Lehet, hogy ők hurcibálták ide magukkal, csak a kutyának se kellett, mert a török hozta?.... persze lehet, hogy itt volt és ők csak megörültek neki.smiley4.1.... szóval a porcsinnal még tovább pároljuk az anyagot néhány percig és forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük. A vendéglátásunk során közkedvelt kenyérre való kence lesz belőle.smiley4.1

porcsinos lecso

  • Előző
  • Tovább
© 2019 Biobia. Minden jog fenntartva.

Menüpontok

  • Blog
  • Vadon
  • A brigád
  • Ízek
    • Kóstoló
    • Receptek
    • A vadon ízei
  • Csapatépítés
  • Önépítés
  • Múlt
    • Sztrok-on-túl
    • Itt vagyok
    • A falum
    • Beszélgetés velem
    • Videók
    • Régen volt...
  • English