• +36 (30) 437 2340
  • biobia@biobia.hu

Biobia

  • Blog
  • Vadon
  • A brigád
  • Ízek
    • Kóstoló
    • Receptek
    • A vadon ízei
  • Csapatépítés
  • Önépítés
  • Múlt
    • Sztrok-on-túl
    • Itt vagyok
    • A falum
    • Beszélgetés velem
    • Videók
    • Régen volt...
  • English
Mezei sóska főzelék
Mezei sóska főzelék
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Pirított palacsinta
Pirított palacsinta
Medvehagymás olaj
Medvehagymás olaj
Japánbirses csiger
Japánbirses csiger
Medvehagymás gazsaláta
Medvehagymás gazsaláta
Családi savanyúságrecept
Családi savanyúságrecept
Tavaszi virágok téli teákba
Tavaszi virágok téli teákba
Mezei sóska főzelék
Mezei sóska főzelék
Szegfűgombás csicsókás batyu
Szegfűgombás csicsókás batyu
Medvehagymás reggeli-ebéd-vacsora
Medvehagymás reggeli-ebéd-vacsora
Kucsmagomba és csicsóka tartósítás
Kucsmagomba és csicsóka tartósítás
Kerékrépa savanyúság
Kerékrépa savanyúság
A zsenge lósóska finom
A zsenge lósóska finom
Medvehagymás, csicsókás lepény
Medvehagymás, csicsókás lepény
Grieβnockl – grízgombóc
Grieβnockl – grízgombóc
A jó kis gombapörkölt
A jó kis gombapörkölt
Júdásfülés marhalábszár ragu
Júdásfülés marhalábszár ragu
Zöld ital
Zöld ital
Őszi gazsaláta
Őszi gazsaláta
Gazvacsora
Gazvacsora
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Porcsinos-lecsós télire
Porcsinos-lecsós télire
Yukka virág málnás túrókrémmel ...
Yukka virág málnás túrókrémmel ...
Téli fülőkés gazos rántotta
Téli fülőkés gazos rántotta
Virágos karácsonyi saláta
Virágos karácsonyi saláta
Medvehagymás, Júdásfülegombás krumplikrém
Medvehagymás, Júdásfülegombás krumplikrém
Medvehagymás szülinapi ropi sztori
Medvehagymás szülinapi ropi sztori
Amur "vasi pecsenye"
Amur "vasi pecsenye"
Porcsin télire
Porcsin télire
Géva gomba fokhagymásan
Géva gomba fokhagymásan
Bodzabogyó télire nyári almával
Bodzabogyó télire nyári almával
Bodzás csiger...
Bodzás csiger...
Medvehagymás lepény
Medvehagymás lepény
Ibolyás hűsítő
Ibolyás hűsítő
Podagrafüves csiga muskátlival
Podagrafüves csiga muskátlival
Sötét trombita gombás zsemle
Sötét trombita gombás zsemle
Medvehagymás zöldbabsaláta sült céklával
Medvehagymás zöldbabsaláta sült céklával
Géva gomba podagrafüves tejföllel
Géva gomba podagrafüves tejföllel
Füge savanyúság
Füge savanyúság
Erdei snidlinges sült pasztinák
Erdei snidlinges sült pasztinák
Medvehagymabigyós, rókagombás karaj
Medvehagymabigyós, rókagombás karaj
Lósóska főzelék
Lósóska főzelék
Tüsökaljagomba
Tüsökaljagomba
Lecsós kucsma gomba
Lecsós kucsma gomba
Medvehagymás krumplifőzelék
Medvehagymás krumplifőzelék
Medvehagymás zsemle
Medvehagymás zsemle
Itt a csicsóka feldolgozás ideje
Itt a csicsóka feldolgozás ideje
Borjúkötél recept mégegyszer
Borjúkötél recept mégegyszer
Kucsmagombás, sütőtökös gazsaláta
Kucsmagombás, sütőtökös gazsaláta
Porcsinos lecsó befőzési szezon
Porcsinos lecsó befőzési szezon
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
A megunhatatlan kelt kifli és pogácsa...
A megunhatatlan kelt kifli és pogácsa...
Medvehagymás kelbimbó
Medvehagymás kelbimbó
Juhsóskás batyu
Juhsóskás batyu
Déli tőke gomba csalános
Déli tőke gomba csalános
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Kaporszósz Júdásfüle gombával és medvehagyma bigyóval
Kaporszósz Júdásfüle gombával és medvehagyma bigyóval
Medvehagymás savanyú káposzta
Medvehagymás savanyú káposzta
Medvehagymás csiga és céklás batyu
Medvehagymás csiga és céklás batyu
Gyümölcssaláta mákolajjal
Gyümölcssaláta mákolajjal
Helyi termelők bevonásával zöldutasan
Helyi termelők bevonásával zöldutasan
Zamatos turbolyás - porcsinos lecsó
Zamatos turbolyás - porcsinos lecsó
Gazvacsora
Gazvacsora
Lilakáposztás csicsóka
Lilakáposztás csicsóka
Erdőszéli kacsaaprólék leves
Erdőszéli kacsaaprólék leves
Lilaakácos mézes kenyér
Lilaakácos mézes kenyér
Medvehagymás SÓSKA főzelék - ahogy a "tótok" csinálják.
Medvehagymás SÓSKA főzelék - ahogy a "tótok" csinálják.
Júdásfüle gombaleves parasztosan és gazosan
Júdásfüle gombaleves parasztosan és gazosan
Mentás-körtés aludttejes prósza
Mentás-körtés aludttejes prósza
Gazvacsora
Gazvacsora
"Kakis" cékla
"Kakis" cékla
Téli fülőkés pirítós kenyér
Téli fülőkés pirítós kenyér
Klasszikus töltött tojás árvácskával
Klasszikus töltött tojás árvácskával
Kányazsomboros tót sóska
Kányazsomboros tót sóska
Erdei snidlinges...
Erdei snidlinges...
Júdásfülés krumplinokli
Júdásfülés krumplinokli
Medvehagymás csiga
Medvehagymás csiga
Tojásrántottás bugyor
Tojásrántottás bugyor
Magyaros ebéd
Magyaros ebéd
Kucsmagombás gazleves
Kucsmagombás gazleves
Medvehagymás rántotta
Medvehagymás rántotta
Mosolygós böjti uzsonna
Mosolygós böjti uzsonna
Vega stefánia
Vega stefánia
Medvehagymás darálthusos "mutyi" nokedlival
Medvehagymás darálthusos "mutyi" nokedlival
Medvehagyma spájzolás
Medvehagyma spájzolás
Tojáskrém
Tojáskrém
Medvehagymás céklakrém
Medvehagymás céklakrém
Helyi termelők bevonásával zöldutasan
Helyi termelők bevonásával zöldutasan
Borágós, csalános ital
Borágós, csalános ital
Május királynője
Május királynője
Yukka virág epres túróval
Yukka virág epres túróval
Szilvalekváros túrós prósza
Szilvalekváros túrós prósza
Csak, mert tobzódik a mezei sóska
Csak, mert tobzódik a mezei sóska
Nyuszi sült rókagombával
Nyuszi sült rókagombával
Vadkörtés fügelekvár
Vadkörtés fügelekvár
A házi berkenye....
A házi berkenye....
Medvehagymás fűszerolaj 2.
Medvehagymás fűszerolaj 2.
Medvehagymás káposztasaláta
Medvehagymás káposztasaláta
Mai vacsi - színes és hóka
Mai vacsi - színes és hóka

Medvehagyma tartósítás

Az egyik kedvenc: a zsírban lesütött medvehagyma. Nálunk együtt készül a szárítottal. A medvehagymát nehéz szép zöldre szárítani, mert mindig visszanedvesedik a levélnyélen és a középső vastag éren keresztül. Ezért úgy csináljuk, hogy kivesszük ezt a medvehagyma levél közepéből és csak a vékony részeket szárítjuk összedarabolva. A fennmaradó levélalkatrészeket feldaraboljuk apróra és kővágótöttösi házi zsírban addig sütjük, amíg minden nedvesség elpárolog, a színe sötét zöldre vált, ekkor még további zsírt olvasztunk bele és forrón két decis dunsztos üvegekbe tesszük, kupakkal lezárjuk. Ha kihűlt, a hűvös kamránkban tároljuk. Nem tudom mi a szavatossági ideje, mert soha nem marad belőle következő évre. Egy évet biztos tud. smiley4.1 Csak elővesszük nyáron, ősszel, télen és kenyérre kenjük. Nagyon finom smiley4.1

medvehagyma tartositas

 

  • Előző
  • Tovább
© 2019 Biobia. Minden jog fenntartva.

Menüpontok

  • Blog
  • Vadon
  • A brigád
  • Ízek
    • Kóstoló
    • Receptek
    • A vadon ízei
  • Csapatépítés
  • Önépítés
  • Múlt
    • Sztrok-on-túl
    • Itt vagyok
    • A falum
    • Beszélgetés velem
    • Videók
    • Régen volt...
  • English