Medvehagymás SÓSKA főzelék - ahogy a "tótok" csinálják.

tot leves

 

Végre a sóska is megnőtt a kertben és még medvehagyma is van, így a mai ebéd: SÓSKA főzelék - ahogy a "tótok" csinálják.
Fokhagymás rántás, felöntve vízzel, belefőzve a "felszecskázott sóska. Amikor forr egyet, belecsorgatjuk a tojásokat, finoman megkeverjük, vigyázva, hogy egyben maradjanak. Só és tejfölös habarás. Most, hogy van medvehagyma, készíthetjük úgy, hogy 1/3 medvehagyma, 2/3 sóska és a rántásba nem kell fokhagyma. Ragadozóknak sült füstölt sonkát is adjunk mellé. Melegen és hidegen is finom.

             A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó    "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.