• +36 (30) 437 2340
  • biobia@biobia.hu

Biobia

  • Blog
  • Vadon
  • A brigád
  • Ízek
    • Kóstoló
    • Receptek
    • A vadon ízei
  • Csapatépítés
  • Önépítés
  • Múlt
    • Sztrok-on-túl
    • Itt vagyok
    • A falum
    • Beszélgetés velem
    • Videók
    • Régen volt...
  • English
Húsvéti saláta
Húsvéti saláta
Medvehagymás, csicsókás lepény
Medvehagymás, csicsókás lepény
 Itt a csicsóka ideje ...
Itt a csicsóka ideje ...
Zamatos turbolyás sütőtök krémleves
Zamatos turbolyás sütőtök krémleves
Erdei snidlinges sült pasztinák
Erdei snidlinges sült pasztinák
Gazvacsora
Gazvacsora
Szörp helyett ...
Szörp helyett ...
Szulákvirágos kecske joghurtos
Szulákvirágos kecske joghurtos
Mentás-körtés aludttejes prósza
Mentás-körtés aludttejes prósza
Tüsökaljagomba
Tüsökaljagomba
Ezerarcú céklasaláta
Ezerarcú céklasaláta
Téli fülőkés gazos rántotta
Téli fülőkés gazos rántotta
Családi savanyúságrecept
Családi savanyúságrecept
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Lósóska főzelék
Lósóska főzelék
Géva gomba podagrafüves tejföllel
Géva gomba podagrafüves tejföllel
Japán birs citrompótló
Japán birs citrompótló
Gluténmentes kifli nemcsak lisztérzékenyeknek
Gluténmentes kifli nemcsak lisztérzékenyeknek
Géva gomba fokhagymásan
Géva gomba fokhagymásan
Tojásrántottás bugyor
Tojásrántottás bugyor
Tavaszi limonádé
Tavaszi limonádé
Medvehagymás csiga máskép
Medvehagymás csiga máskép
Medvehagymás sárgaborsókrém
Medvehagymás sárgaborsókrém
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Füge savanyúság az éretlen fügékből
Porcsinos savanyúságok
Porcsinos savanyúságok
Sütőtök krémleves Zamatos turbolyával
Sütőtök krémleves Zamatos turbolyával
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Csalán krém
Csalán krém
Dédi féle kovászos uborka
Dédi féle kovászos uborka
Erdei mályvás saláta
Erdei mályvás saláta
Csalános, zelleres fasírt
Csalános, zelleres fasírt
Retek szezon
Retek szezon
Kucsmagomba és csicsóka tartósítás
Kucsmagomba és csicsóka tartósítás
Ökocsalis kukorica málé
Ökocsalis kukorica málé
Porcsinos-lecsós télire
Porcsinos-lecsós télire
Gazvacsora
Gazvacsora
Medvetalp leves
Medvetalp leves
Porcsinos kifejtett bab saláta
Porcsinos kifejtett bab saláta
Levendulás, céklás prósza
Levendulás, céklás prósza
Gazos pasztinák
Gazos pasztinák
 Fenyő tinórus bugyor
Fenyő tinórus bugyor
Pitypangos őszi saláta
Pitypangos őszi saláta
Medvehagymás lepény
Medvehagymás lepény
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Tyúkhúros káposztás
Tyúkhúros káposztás
Őszi gazsaláta
Őszi gazsaláta
A jó kis gombapörkölt
A jó kis gombapörkölt
Porcsinos csiga
Porcsinos csiga
A vajas pánkó
A vajas pánkó
Amur "vasi pecsenye"
Amur "vasi pecsenye"
Medvehagymás palacsinta
Medvehagymás palacsinta
Bodzalekváros sült alma
Bodzalekváros sült alma
Virágos aludttejes prósza
Virágos aludttejes prósza
Medvehagymabigyós, rókagombás karaj
Medvehagymabigyós, rókagombás karaj
Kökény szendvicskrém
Kökény szendvicskrém
Nyári hűsítő gazleves
Nyári hűsítő gazleves
Még érik az eper...mi kipróbáljuk
Még érik az eper...mi kipróbáljuk
Szegfűgombás csicsókás batyu
Szegfűgombás csicsókás batyu
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Gévagomba savanyúság 7 lépésben ...
Júdásfülegomba savanyúság
Júdásfülegomba savanyúság
Vega stefánia
Vega stefánia
Meglepetésajándék
Meglepetésajándék
Paradicsomos géva
Paradicsomos géva
Júdásfülgombás és téli fülőkés rizses hús
Júdásfülgombás és téli fülőkés rizses hús
Cseh kucsmagombás gazvacsora
Cseh kucsmagombás gazvacsora
Virágos linzer
Virágos linzer
Júdásfülés krumplinokli
Júdásfülés krumplinokli
Medvehagymás, juharvirágos gazleves
Medvehagymás, juharvirágos gazleves
Pirított palacsinta
Pirított palacsinta
Tél-tavasz saláta naplementével
Tél-tavasz saláta naplementével
Medvehagymás fűszerolaj
Medvehagymás fűszerolaj
Japánbirses birsalma csiger
Japánbirses birsalma csiger
Medvehagymás csiga és céklás batyu
Medvehagymás csiga és céklás batyu
Magyaros ebéd
Magyaros ebéd
Borjúkötél recept mégegyszer
Borjúkötél recept mégegyszer
Porcsinos csiga
Porcsinos csiga
Erdőszéli kacsaaprólék leves
Erdőszéli kacsaaprólék leves
Ropogós korpás bagett
Ropogós korpás bagett
Bodzabogyó télire nyári almával
Bodzabogyó télire nyári almával
Parasztreggeli - virágokkal átfestve
Parasztreggeli - virágokkal átfestve
Fügén hízlalt libamáj... helyett
Fügén hízlalt libamáj... helyett
Yukka virág málnás túrókrémmel ...
Yukka virág málnás túrókrémmel ...
Téli fülőkés gazos rántotta
Téli fülőkés gazos rántotta
Tölgyfa érdestinórú rakottas
Tölgyfa érdestinórú rakottas
Őzláb Apicius módra
Őzláb Apicius módra
Medvehagymás céklakrém
Medvehagymás céklakrém
Mezei sóska főzelék
Mezei sóska főzelék
Itt a csicsóka feldolgozás ideje
Itt a csicsóka feldolgozás ideje
Cékla saláta - az idei kedvenc
Cékla saláta - az idei kedvenc
Medvehagymás csiga és céklás batyu
Medvehagymás csiga és céklás batyu
Csicsókás levesbetét
Csicsókás levesbetét
Erdei snidlinges....
Erdei snidlinges....
Decemberi erdei szendvics
Decemberi erdei szendvics
Klasszikus töltött tojás árvácskával
Klasszikus töltött tojás árvácskával
Gyors nyári süti
Gyors nyári süti
Vadkörtés fügelekvár
Vadkörtés fügelekvár
A megunhatatlan kelt kifli és pogácsa...
A megunhatatlan kelt kifli és pogácsa...

Akácos desszert

A "hozzáadott-cukormentes" diétának is lehetnek finomságai. Egyre jobban élvezem, hogy szép, változatos uzsonnákat készítsek.... és persze ezek is helyi termékek és a vadon ízeivel az igaziak. Vasárnapi ebéd utáni mosogatás közben egyszer csak jelzett a testem, hogy itt az uzsonna ideje, enni kell....mi is legyen? Egy kis kivi... egy maroknyi gyümölcs lehet egyszerre.... egy kis joghurttal, jó, de akkor egy szép kehelybe kéne rakni.... milyen réteg mutatna még jól benne? Ok. Kivi, pici Csilla-féle szilvalekvár, Kati aprított mandulája.... hú de izgalmas, már majdnem süti....jöhet a Józsi-féle kecskejoghurt...... de szép.... csak nagyon fehér, kéne rá valami virág..... most az akác a legfinomabb, jajjjj csak az is fehér.... megszínesítem a joghurtot, még egy pici szilvalekvár elkeverve a tetején, nem lett elég színes.... itt van ez a pici kávé..... kiskanállal kávépöttyök..... húúúú de jó lett, jöhet az akác.... kell rá egy kis zöld még..... citromfű? nem.... valamelyik menta..... fodormenta, iiiigen. Próbáljátok ki! Eszméletlen finom lett. :) Aki követte a sztrókon-túl írásaimat, emlékezhet rá, milyen fontos szerepe van ennek a balkéznek az új Bia megszületésében.

akacos desszert

 

  • Előző
  • Tovább
© 2019 Biobia. Minden jog fenntartva.

Menüpontok

  • Blog
  • Vadon
  • A brigád
  • Ízek
    • Kóstoló
    • Receptek
    • A vadon ízei
  • Csapatépítés
  • Önépítés
  • Múlt
    • Sztrok-on-túl
    • Itt vagyok
    • A falum
    • Beszélgetés velem
    • Videók
    • Régen volt...
  • English