A programkínálat fejlesztés alatt!

- Tollfosztó - kreatív női csoport 1.
 
tollfoszto
 
Gyerekkori téli élményem,hogy jöttek hozzánk az asszonyok tollfosztóba és anyukám is ment Katica néniékhez.Ősszel, amikor kacsát, vagy libát vágtak, összegyűjtötték és megszárították a lekopasztott tollat. A téli estéken pedig lefosztották a dunnába való pihéket a tollszárról. Minden tollas volt, mindenki prüszkölt tőle, ez távol tartotta a család férfi tagjait. Ők pedig munka közben kibeszélték őket és mindenféle témák előkerültek, ami előttük nem mehetett volna. Az is, hogy a "gyerekeknek téli cipő kell, az uram meg szecskavágót akar venni", az is, hogy "elengeded a lányod az esti Karikázóba?"
A mi tollfosztónkban dísz- és használati tárgyak készülnek a kezünk nyomán, amiket mindenki hazavihet és közben beszélgetünk arról, ami témaként felbuggyan, ami foglalkoztat bennünket.
 
 
 
Készül majd: tökmadáretető- ami nyáron virágtartó, zselén festett madárka,viaszos vászon sajtcsomagoló,raffia kosárka, tavaszi ajtódísz.
Megkóstoljuk a vadon ízeit is kencés házi kenyéren, salátákban.
 
A program egymást követő 5 szerdán zajlik 9.30 - 13.30 közt. 
 
Csoportlétszám: 6 fő.
Vezeti: Orsi és Bia
Időpontok: 2019.  április 3, 10, 17, 24 és május 8.
Ár: 5 alkalom együtt 50.000 Ft/fő  
 
 

A tök dekoratív, szép zöldség, aminek kibelezésére egy madárka alapból "kapható". Egy kis munkával pedig fejedelmi átmeneti lakást, vagy akár etetőhelyet adhatunk nekik a téli szűkös hónapokra. Festegetés közben pedig jóleső beszélgetésekre és finom ételek kóstolására is lesz lehetőségünk. Az elkészített odúkat vagy etetőket mindenki hazaviheti és évekig díszítheti vele a kertjét a madarak és a saját örömére.

 

Ma már sok olyan technika létezik, aminek a segítségével különösebb kézügyesség vagy rajztudás híján is mutatós és ízléses képeket tudunk készíteni. Ezek közül a zseléágyon festett madárkákat szeretnénk veletek kipróbálni. A jó az, hogy a természet ihletésével számtalan variációban készítheti el mindenki a saját ízlésére megalkotott festményét, ami utána a lakása díszévé válik, vagy éppen ajándék lehet egy szeretett családtagnak.

A gyerek uzsonnájának, a megvásárolt sajtdarabnak, a maradék felvágottnak a becsomagolására sokféle megoldás létezik, de ezek között – környezeti terhelés szempontjából – óriási különbségek vannak! Most lehetőséged lesz egy olyan mosható és újrahasználható csomagoló vásznat készíteni, ami környezetbarát, egyéni dizájnját te tervezted és az elkészítése közben még dédanyáink parazsas vasalóját is kipróbálhatod! Mindeközben pedig jóízűeket beszélgetünk és eszegetünk a természet adta különlegességekből. Te melyik csomagolóanyagot használnád szívesebben?

Raffia kosarat varrni azt gondolná az ember unalmas dolog. De nem az, pont olyan mint tollat fosztani. A kezed csinálja, a gondolataid pedig egészen máshol is járhatnak…. Próbáld ki és beszélgessünk egy jót egymással!

Ezen a foglalkozáson elkészítheted saját tavaszi ajtódíszedet, ágakból, vesszőkből, mohából és bármiből ami megragad a Jakab hegy kincsei közül. Nati apró kerámia gombái, virágai csak színesíteni tudják az alkotásokat. A többi foglalkozáshoz hasonlóan eszegetésre és beszélgetésre is bőven marad időnk