Gyógyétek tábor

 

gyogyetektabor

 

Gyógyétek tábor ismét! Már lehet jelentkezni.smiley4.1

Ehető vad- és gyógynövény táborok Cserkúton


Időpontok:      2016. május 20. - 23. (péntektől - hétfőig), június 21. - 24. (keddtől - péntekig).

 

Táborvezetők: Babulka Péter gyógynövénykutató (www.tarnics.hu) és Németh Ibolya Bia környezeti nevelő, falusi vendéglátó (www.biobia.hu).


Létszám: maximum 15 fő! Amennyiben a jelzett létszám betelik, akkor az újabb érdeklődők várólistára kerülnek és onnan még felkerülhetnek a táborozók listájára, ha valaki időközben lemondja a részvételi szándékát.

 

 

 

A tábor témájáról, céljáról: Az utóbbi néhány évtizedben nemcsak Európában, hanem szerte a nagyvilágban fokozódó érdeklődés mutatkozik a vadon élő és a természetből (vagy kertjeinkből gyomként) begyűjthető ehető növények iránt, melyek között szép számmal találhatunk olyanokat is, amelyeket elsősorban gyógynövényként tartunk számon. Jó példa erre a csalán, a komló, a gyermekláncfű, a tyúkhúr, a galagonya, a vérfüvek, a zamatos turbolya, a bojtorjánok, a porcsin vagy a madárkeserűfű. Régebben, különösen ínséges és háborús időkben e növények ismerete nélkülözhetetlen volt a nehéz idők túléléséhez.
A tábor fő célja az, hogy a táborozók minél többet megtudjanak a Nyugat-Mecsekben fellelhető vadon élő ehető- és a gyógyításban is felhasználható növényekről, azok gyűjtéséről, feldolgozásáról és hasznosításuk fontosabb lehetőségeiről.
A növényismereti foglalkozásokat és kirándulásokat Péter vezeti, a mindennapi ételeink elkészítésének változatos módjaiba, a különféle tartósítási eljárásokba pedig Bia avat be.
Részvételi díj teljes ellátással, szállás nélkül: 47.000 Ft/fő, ami a képzés díját és teljes ellátást - reggeli-ebéd-vacsorát tartalmaz, a sajátos étkezési igényeket figyelembe véve.

 

Szállásajánlataink:


Biobia Porta Pajta Szálló: 1500 Ft/fő/éj .


Vörösdombi Vendégház: 2 ágyas, fürdőszobás szobában: 4200 Ft/fő/éj,(egyedül 7000 Ft) 2 ágyas szobában: 3900 Ft/fő/éj, (egyedül 6500 Ft)

Vackor vendégházak: 3800 Ft/fő/éj, egyedül 5000 Ft/fő/éj 

Jakab-hegy Vendégház: 3000 Ft/fő/éj, egyedül: 4000 Ft/fő 


Jelentkezés és szállásinformáció: Biánál (e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; telefon 06-30-437-2340).