Tanulhattok velem Pécsen

tanulhattokvelem

 

 

Kedves érdeklődők, köszönjük a regisztrációtkat, ideiglenesen lezártuk a jelentkezést, ha az egyes időpontokra felszabadulnak helyek, jelezni fogjuk.

Tanulhattok velem Pécsen a Peer Gynt Projekt jóvoltából ingyen.

Megmutatom azokat az ehető vadnövényeket, amelyeket már ismerek és használok a konyhában. Csinálunk is ezt-azt és meg is kóstoljuk. :) Ne csak nyomjatok egy "ott leszek"-et, hanem regisztráljatok be..... és persze hozzátok a saját receptjeiteket is. :).... meg a jó kedveteket se hagyjátok otthon.

A képzés célja: a 6 alkalomból álló, tematikusan egymásra épülő képzéssorozat során a résztvevők megismerik a bennünket körülvevő kora tavaszi ehető növényeket, helyi termékeket és az egészséges táplálkozáshoz új szemléletet, ötleteket visznek haza.

1. alkalom: Mit eszünk? Táplálkozási piramis. Új szempontok az egészséges táplálkozásban. Ehető vadnövények a Civil kertben-séta. Télvégi saláták készítése helyi termékekből.
2. alkalom Ázolmányok, csigerek, teák. Tavalyi szárítmányok, szezonálisan gyűjtött növények. Kutyulás és kóstolás. Ehető vadnövények a Civil kertben-séta.
3. alkalom: Kamra kóstoló. Mit tettünk el tavaly a Mecsek Zöldúton? Mit kezdhetünk velük a konyhában? Közös kotyvasztás. Ehető vadnövények a Civil kertben-séta.
4. – 6. alkalom: Városi séta - falusi kóstoló. Közös gyűjtögetés és főzőcske szezonális kerti és vadnövényekből, virágokból, gombákból, zöldfűszerekkel, saláták, szendvicsek, szendvicskrémek, italok készítése, receptcsere.

A képzés időpontjai:


• február 23., csütörtök – 17.00 – 20.00
• február 27., hétfő – 17.00 – 20.00
• március 16., csütörtök – 17.00 – 20.00
• március 20., hétfő– 17.00 – 20.00
• március 27., hétfő– 15.00 – 20.00
• március 30., csütörtök– 15.00 – 20.00
• április 3., hétfő– 15.00 – 20.00

 

A képzés helyszíne: Civil Közösségek Háza – 7624 Pécs, Szent István tér 17.
A képzést vezeti: Németh Ibolya Biobia Itt megismerhető: www.biobia.hu

Részvételi díj:
A képzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát emailben jelezze.