Medvehagymás csiga máskép

Ma nagy családi alkotásban voltunk unokatesókkal, gyerekekkel, mennyel, unokákkal, dédivel... hát ezért ilyen szépek ezek a csigák.

medvehagymas csiga 2

Tésztája: 1 kg liszt, 1 púpos kanál házi zsír, 1 tojás, 1 kefír, 1 élesztő 4dl tejben parányi cukorral felfuttatva, mindez jól megdagasztva, egy órát kelesztve. Hat cipó, egyenként kinyújtva és megkenve a következő kencével. Apróra vágott mangalica szalonnát serpenyőben kiolvasztunk, bele keverjük az apróra vágott medvehagymát és vajat, épp csak megfonnyasztjuk, miután levettük a tűzről reszelt sajtot keverünk bele.
A megkent tésztát feltekerjük és szeleteket vágunk belőle. Zsírral kikent tepsiben megsütjük.
Nemcsak finom, hanem könnyen emészthető is lett.