Sötét trombita gombás zsemle

gombas zsomle

Az úgy volt..... hogy tegnap este azt gondoltam, hogy marad Éva kenyeréből a Mecsek Zöldutas közgyűlésen és kérek belőle, mert tudtam, hogy vendégek érkeznek délelőtt.... Sajna nem maradt, nekem meg maradt a lustaság és a vendégek "bótit" kaptak, de az is elfogyott..... közben egy kedves újságíró ismerősöm is bejelentkezett, hogy riportot csinálna velem..... Gyorsan dagasztás, kisült miközben beszélgettünk, a végeredmény pedig ízlett. smiley4
Recept: Fél kiló liszt, 3 púpos evőkanál korpa, egy p.evőkanál sötét trombita gomba por, 5 dkg vaj, 1 dl krémjoghurt (ez éppen "Tejes finomságok"- tól volt Orfűről), 1 dl tejben felfuttatott fél élesztő, fél kanál só. Jól megdagasztottam, kelt 3/4 órát, 8 zsemlét formáltam és forró sütőben megsütöttem. Libazsírral, friss medvehagymával, tyúkhúrral, júdásfüle gombával ettük, persze csak a riport után.smiley4