Még érik az eper..... mi kipróbáljuk

.....és megint köles!
RICOTTÁS KÖLES PUFFANCS--SÜTŐBEN SÜLT VANÍLIÁS REBARBARÁS EPERCSATNIVAL.


matr megint

Habkönnyű lepénykék,amelyek glutén és cukormentesek!
...és nagyon finomak.
Szerintem ez a kísérletem is sikeres lett,vigyétek,készítsétek és egyétek!
A sült csatni receptjét pedig holnap hozom.
A lepényekhez: 15dkg megmosott és leöblített köles
5dl tej
csipet só
2ek. nyírfacukor
Ebből a már ismertetett módon tejbekölest főztem.
Megvártam amíg teljesen kihűlt,majd a turmixba raktam majd
Hozzáadtam: 2db.tojást
15dkg ricottát
1 bio citrom levét és reszelt héját
1mk.sütőport
1ek.házilag készített vaníliás nyírfacukrot
Ezeket összeturmixoltam.
Serpenyőben vaj és olaj keverékén kisütöttem.
Tálaláskor vaníliás nyírfacukor porral meghintettem és a csatnival meglocsoltam.


Naggggyon jó!
Szerintem forró sütőlapon, a sütőben is süthetjük.
Úgy is kipróbálom!

(forrás: Ízes-Mázas Facebook oldala.)