Ropogós korpás bagett

korpas bagett

Csak úgy szeretek mindenféle kenyeret, ha ropog a héja.... és amíg el tudom rágni (lehet, hogy ez már nem sokáig adatik meg smiley4.1), ilyet szeretnék enni. Mindig a barátnőkkel süttetem a kenyerem, vagy megveszem a boltban sajna.... pedig alig vett igénybe időt, 10 perc alatt megdagasztottam, 5 perc alatt formáztam, egy perc alatt megkentem vízzel, egy perc alatt kivettem a sütőből, na meg egy perc alatt be is tettem.... akárhogy is nézem, nem vett igénybe 20 percnél többet.

Recept: Fél kiló liszt, egy marok korpa, fél élesztő, langyos víz, só, kávéskanál cukor. Megdagasztottam, megkelesztettem (1 óra) és aztán három cipót formáztam belőle. Mindegyiket vékonyra sodortam és feltekertem, mint a kalácsot. Sütőpapírt tettem alá, megsütöttem és amikor kész lett, a tetejét bekentem vízzel. Azt nem tudom, meg tudom-e ismételni, de minden nap jöhetne ilyen az asztalomra.smiley4.1 A legnagyobb elismerések: a kislány unokám megkaparintotta a maradékot és mind megette, a lányom pedig meg akarja tanulni.smiley4.1