A megunhatatlan kelt kifli és pogácsa......

Csirkepörköltbe mártogatva az igazi.smiley4.1 A receptet már sokszor megosztottam, persze mindig más..... ma nem zsírt tettem bele, hanem vajat. 1 kg liszt, 1 élesztő, 3-4 dl tej, egy jó kanál zsír (vagy 5 dkg vaj), 2 dl tejföl, 1 kanál só. Az alapanyagokat jól megdagasztjuk (kalácsnál sűrűbb, pogácsánál lazább tésztát kell kapjunk.), egy órát kelesztjük. Pogácsákat szaggatunk, kis sodrófával ovális csíkokra nyújtjuk és besodorjuk kiflinek, vagy magát a pogácsát tesszük a kivajazott tepsibe. A tetejét megkenjük tojással és reszelt sajtot, vagy különféle magokat teszünk rá. 200 fokon megsütjük. Aztán jöhet a mártogatás smiley4.1

kelt kifli