Kucsmagomba és csicsóka tartósítás

Pont egy időbe esik a feladat, ez adta az ötletet, hogy együtt kezdjek velük valamit. Többféle módon ízesítettem, de a kiindulás mindegyiknél a csicsóka keféléssel (illetve a kiásássalsmiley4.1 ) és a gomba egyenkénti megmosásával kezdődött. A csicsókát szerencsére megpucolta a lányom, de a gombaügy rám maradt. Ilyenkor mindig elhatározom, hogy jövőre biztos nem....Sós vízben megfőztem a gombát (25 perc), tettem bele ecetet. Ez azért fontos sorrendileg, hogy a csicsóka, amit eztán teszek a vízbe ne puhuljon meg (ezt Katitól tanultam). Újra felforralom a csicsókával is. Közben előkészítem az üvegeket, kupakokat és bele teszem az ízesítőket. Csináltam medvehagymaleveleset, medvehagymabigyósat, rozmaringosat, cseresznyepaprikásat (az ősszel eltett savanyúságból pecáztam). Rámertem a forró gombás csicsókát és üvegekbe tettem. A koncepció szerint a csicsóka fogja megédesíteni a levet, cukor nincs benne, tartósítószer nincs benne. Száraz dunsztba tettem..... és kíváncsian várom milyen lesz az eredmény.smiley4.1

kucsmagomba taRTOSITAS