Juhsóskás batyu

Hajnalban bűvészkedtem a mai ebédhez, amit a hosszúhetényi tájházban szolgáltunk fel a nordic walkingos csapatnak.

Tészta: 1 kg liszt ( 90 % fehérliszt, 10 % korpa és rozsliszt),

1 élesztő, kb 3/4 l tej,

1 marok olaj, 2 dl tejföl,

nyers juhsóska magok (lehuzigáltam a szárról).

Megdagasztjuk, 1 órát keltetjük. Közben megcsináljuk a tölteléket. Egy serpenyőben reszelt céklát, káposztát, csicsókát sütünk és szárított medvehagymával, sóval, köménnyel, borssal ízesítjük. Kisodorjuk vékonyra a tésztát, négyzeteket vágunk belőle, közepükre tesszük a tölteléket és összebatyuzzuk. Megkenjük tojással és 200 fokon megsütjük. Nem maradt belőle egy sem smiley4.1 (Csak, amit még ügyesen itthon előre kivettem a tepsiből)

juhsoskas batyu