Géva gomba podagrafüves tejföllel

Hatalmas géva eufóriában úsztam tegnap, nagy öröm gombát találni. smiley4.1.... először vacsorát készítettem belőle és jól belaktam ....persze a családtagoknak is jutott belőle smiley4.1 .... és majd a vendégeknek is savanyított gomba formájában - ami az éjszaka el is készült.... élethosszig tanulunk - a tegnap hozadéka a podagra. Podagrafüvet is találtunk a gomba környezetében és mutattam a kiránduló társamnak. Podagrafű? A podagra nem egy betegség?- kérdezte... és ma reggel rájöttem Internet által, hogy a podagra a köszvény, amikor a térden és a bokán van. Azt tudtam, hogy a podagrafű köszvényre való. smiley4.1..... Na de lássuk mi is van a tányéron: Angol szalonnát pirítottam, majd kiszedtem a serpenyőből. A zsiradékon egy pillanatra megfonnyasztottam a zsenge komlóhajtásokat, és azt is kivettem, majd beletettem a vékonyra szeletelt gévagombát, megszórtam szárított medvehagymával és még néhány gerezd fokhagymát is rávágtam, megsóztam, megpirítottam. Közben felaprítottam a podagrafüvet és egy kis petrezselyemzölddel házi tejfölbe kevertem..... és ez lett belőle.smiley4.1 A 92 éves anyukám is "ciccegetett", amint ette.

geva