Podagrafüves csiga muskátlival

Igen, a muskátli virág is finom savanykás, ehető... de a kép a csiga miatt készültsmiley4.1 Ritkán sütünk ilyen sós sütit, mert nincs nálunk podagrafű, pedig milyen finom a zsenge levele. Gombászni voltam és ott találtam - így lett. A tészta: 1kg liszt, egy jó marok olaj, 1 nagy kanál só, két jó nagy kanál tejföl, egy élesztő, 4-5 dl tej, kis kanál cukor. Megdagasztjuk, keltetjük egy órát, aztán kinyújtjuk és rákenjük a következő kencét. Apróra vágott podagrafű, medvehagyma (foghagyma), reszelt kecskesajt (ez éppen cserkúti és nagyon finom), tejföl összekeverve. Összetekerjük és szeleteket vágunk a hurkából és pofára ejtjük a tepsiben. Ha szorosan rakjuk, kellemes puha lesz, ha tágan, akkor ropogós..... ízlések és pofonok smiley4.1.... persze csak, ha megsütöttük (170 fokon 20-25 percet). Ja és a többesszám nem is igaz, mert a lányom sütötte.smiley4.1

podrafuves csiga