Baba üzemmód

(Budapest, 2018.10.28.16.45)

 

Ülök a Volánbusz váróteremben a Népligetben és írok.


Barátnőmmel kinéztünk egy olyan buszt, amivel úgy tudok Cserkútra hazamenni, hogy senkire ne legyek rászorulva. Ez nekem nagyon fontos. Úgy tervezem az életem, ahogy az az új keretekbe belefér.


Időben elindulok a pályaudvarra, mert tudom, hogy megváltozott a tájékozódó képességem, a teherbírásom, elvesztek a tömegközlekedési rutinok, óvatosan tudok lépcsőn menni, a mozgólépcsőn még több figyelem kell.... De jó, hogy időben elindultam - gondolom mikor a metrópótló araszolgat az Üllői úton. Háromnegyed órával korábban érkezem. HÚÚÚÚ de jó.
Lehet itt vajon jegyet előre venni? Igen. Pénztáros: 16.05-kor nincs busz Pécsre. -Akkor talán 16 óra. Akkor sincs.-De megnéztük a Neten. - Nincs. Sírás indul. Most akkor mégiscsak menjek vonattal? Nincs erőm Kelenföldre kászálódni. Mikor van busz? xx Szekszárdon átszállással. Jó, akkor adjon arra jegyet Pécsre. Csak Szekszárdig tudok. Könnyek záporoznak. Mit csinálok Szekszárdon, ha nem érem el a pécsi buszt, vagy nem férek fel? Mikor megy még busz Pécsre? 17.20. Mikor ér oda? Mondja még egyszer, mert már el is felejtettem! Zúdulnak a könnyek. A hölgy türelmes. Legyen szíves írja fel egy papírra! Felírja.21.35. Megvan a jegy. Leülök egy padra, a könnyek csak jönnek, meg a taknyom is. Szerencsére nem zavar. Egyszercsak jön egy mentő ötlet: innom kellene. Iszom. Jobb a helyzet, nézelődöm. Csitul a babaság, újra tisztán tudok gondolkodni. Hogy jutok el Pécsről Cserkútra? Kit kérjek meg? A lányom párját. Nem, hatra megy dolgozni. Megkérdezem úgy a fiamat, hogy mondhasson nemet is.Aztán, ha nem tud, marad a taxi. Felhívom.Igen, hazavisz. Szerencsére nem bőgöm el magam a telefonba. Ezt megünnepelem még néhány könnycseppel. Összeszedem magam, felderítem a terepet. 2-es kocsiállás elöl, pisilde lent, rengeteg idő van. Ez alatt le lehetne írni a sztorimat. Próbálok valami füzetet venni. Nincs. Mentő ötlet: Change kuckós csaj. Kérek tőle papírt. Ad.


Miközben írok, figyelem az órát, nem késhetem le a buszt. Van már elég tapasztalatom róla, hogy nem tudok párhuzamos folyamatokat menedzselni.Csak majdnem késtem le.smiley4.1