Pécs mellett, Cserkúton a Jakab-hegy oldalában, a Duna-Dráva Nemzeti Park Tájvédelmi Körzetében várunk Benneteket szeretettel, egyszerű erdei szállásokkal, örömteli programokkal, jó beszélgetésekkel , kiváló trénerekkel és magunk termesztette és gyűjtötte virágos, gazos erdei, mezei, kerti , helyi étkekkel. Várunk pároddal, gyermekeiddel, vagy csapatoddal, közösségeddel együtt, hogy csodálatos természeti „élményfürdőben” részesüljetek, és közben feltöltődjetek, megbékéljetek és jó együttműködési elhatározásokkal lépjetek tovább a mindennapokba.

Mi is együttműködünk családként, Mecsek Ökocsali csapatként, Mecsek Zöldútként és még sokféleképpen szerveződve, hogy jót nyújthassunk nektek. A természetet tiszteljük és sokféle kezdeményezéssel, részvétellel teszünk a fenntarthatóságáért.

bővebben

 

A közösségépítő leves

A disznóvágás mindig is arról szólt, szól, hogy egyedül nem megy. Csakis családi-baráti összefogással lehet egy nap két disznót feldolgozni, ami egy éven át biztos "húsos" hátteret biztosít egy családnak. A Mecsek Zöldút csapatával az orfűi Szalonna Fesztiválon jártunk, ahol egy féldisznót kell feldolgozni.... na de mi húszan ott akartunk lenni ebben a sütő-főző-bulizó csapatban és ott is voltunk. Gabi és Éva úgy kitalálta a munkamegosztást és a feladatokat, hogy végig volt mit csinálni és közben jókat beszélgettünk, táncra perdültünk....egyik ilyen feladat volt a leves, ami azért lett ilyen, hogy sok munka legyen vele smiley4.1. Miszlikre kellett bele vágni a zöldségeket, persze előtte meg is kellett pucolni..... aztán több száz másfél centi átmérőjű húsgombócot formáltunk bele.... és, hogy igazán zöld legyen, csalános csipetkét is csipentettünk ezrével..... rengeteg ember kóstolta és nagyon ízlett a vendégeknek is a bögrés leves .... biztos, hogy jött belőle az a sugárzó energia, amit annyian lelkesen beletettünk.... és még az óvatos tűzmestereket nem is említettem smiley4.1... Versenyen kívül indultunk és nagyon örültünk a különdíjnak, aminek átadásánál kiemelték a csodálatos levest.smiley4.1