Pécs mellett, Cserkúton a Jakab-hegy oldalában, a Duna-Dráva Nemzeti Park Tájvédelmi Körzetében várunk Benneteket szeretettel, egyszerű erdei szállásokkal, örömteli programokkal, jó beszélgetésekkel , kiváló trénerekkel és magunk termesztette és gyűjtötte virágos, gazos erdei, mezei, kerti , helyi étkekkel. Várunk pároddal, gyermekeiddel, vagy csapatoddal, közösségeddel együtt, hogy csodálatos természeti „élményfürdőben” részesüljetek, és közben feltöltődjetek, megbékéljetek és jó együttműködési elhatározásokkal lépjetek tovább a mindennapokba.

Mi is együttműködünk családként, Mecsek Ökocsali csapatként, Mecsek Zöldútként és még sokféleképpen szerveződve, hogy jót nyújthassunk nektek. A természetet tiszteljük és sokféle kezdeményezéssel, részvétellel teszünk a fenntarthatóságáért.

bővebben

 

"Sargyú" paprikás morzsa

Kint voltam én is a temetőben, mint mások, meglátogattam meghalt szeretteim sírját, apukámét, nővéremét, nagypapámét és a többiekét, vittem virágot a kertemből, gyújtottam gyertyát...... az összekapcsolódás nekem ott nem tud létrejönni. Itt a mindennapokban mindennapos. ❤️❤️ Apukám nagyon szerette a sarjúpaprikát, azt a paprikát, ami ősszel terem és vigyázni kell, hogy a fagyok előtt leszedjük, mert a legkisebb hideg is megcsípi. Aztán egy hónapig is eláll a kamra kövére terített papíron. Ropog a fogam alatt.... még nem tartunk itt. smiley4.1 Szeretem elővenni, kiválasztani, rászelni egy ételre és közben látom belül azokat a mozdulatokat, ahogy apukám csinálta.... és hipp-hopp ott termek abban a téliesített nyári konyhában.... és ropog a fogam alatt, ez az élmény lesz az, amivel kitartok jövő júliusig, amikor újra finom paprikát ehetek.... ezek az apró élmény-morzsák hiányoztak az életemből, amikor igazodtam a városlakósághoz...... és most újra vannak. smiley4.1 Itt épp az őzlábgombaporos, csalános kelkáposzta főzelékkel jönnek. smiley4.1

sargyupaprikas