Pécs mellett, Cserkúton a Jakab-hegy oldalában, a Duna-Dráva Nemzeti Park Tájvédelmi Körzetében várunk Benneteket szeretettel, egyszerű erdei szállásokkal, örömteli programokkal, jó beszélgetésekkel , kiváló trénerekkel és magunk termesztette és gyűjtötte virágos, gazos erdei, mezei, kerti , helyi étkekkel. Várunk pároddal, gyermekeiddel, vagy csapatoddal, közösségeddel együtt, hogy csodálatos természeti „élményfürdőben” részesüljetek, és közben feltöltődjetek, megbékéljetek és jó együttműködési elhatározásokkal lépjetek tovább a mindennapokba.
Mi is együttműködünk családként, Mecsek Ökocsali csapatként, Mecsek Zöldútként és még sokféleképpen szerveződve, hogy jót nyújthassunk nektek. A természetet tiszteljük és sokféle kezdeményezéssel, részvétellel teszünk a fenntarthatóságáért.
Kerekrepkényes galambgombás....
... és még mályvás is. Egy botanizáló ismerősöm szerint egy terepgyakorlaton három új növényt érdemes tanulgatni, a sok egyszerre nem megy. Ez itt kettő, meg a gomba, persze van benne más növény is. Zsenge cukkinit héjastól felkarikáztam, megszórtam sóval és szárított medvehagymával. Pár percet állt, aztán kistermelői vajon, serpenyőben megsütöttem, kiszedtem. A vajmaradékra dobtam a feldarabolt, általam délelőtt gyűjtött gombát, megsóztam, ráaprítottam néhány gerezd foghagymát és elpároltam a nedvességet belőle. Amikor jól lepirult rátettem az apróra vágott kereklevelű repkény, petrezselyem és bazsalikom leveleket és levettem. Úgy tálaltam, hogy alulra került a cukkini karika, ráhalmoztam a gombát és némelyik kupacra házi reszelt füstölt sajtot is tettem..... akkor már többször megkóstoltam és tudtam, hogy ez annyira jó, hogy meg is osztom veletek
, ezért feldíszítettem erdei mályva virágokkal és repkény levelekkel..... lefotóztam húsz féle képpen és gyorst befaltam a felét, a többit nem mertem egyszerre..... és akkor jött az ötlet, hogy keressek egy ínyencet a másik felére.
.... és találtam Kátai Laci személyében. Remélem jó véleménnyel lesz.
A Zsigapó Alapítvány táborozói jártak ma nálunk.
A Zsigapó Alapítvány táborozói jártak ma nálunk..... és nagyon jóóóóó volt. Így is lehet játszani és annyira jó belefeledkezni. Különösen a babázásba és varrásba. Csak úgy a földön, a magunk örömére..."anyának levendulazsákot varrok"..... "én magamnak, mert utálja".... "apának is varrok"... "csutkababát csinálok a mamának, egészruhásat" .... "még ne induljunk, kell még egy csutkababa a papának is"..... béke, nyugalom, alkotás,öröm, nyár.... és ha nincs kedved varrni, az se baj.... "mi megtörjük a mogyorót és barackmagot" - és jól tartottak bennünket varrókat.
Levelet kaptam
Nagyon kedves levelet és képet kaptam. Köszönöm. Azon vagyok, hogy szeressenek nálunk lenni a vendégek.
"Kedves Bia! Nálad tanultuk és már fogyasztottuk is. Ma nálunk ez volt a desszert.Fantasztikus erő van ott Nálad. A virágok átfényezik a napunkat... Eddig csak ott tartottam, hogy evés közben kimentem a kertbe és gyönyörködtem egy szép virágos kerti részletben. Köszönjük, hogy mi is részesedhettünk a Nálad lévő hangulatból... szeretettel bereczkata"
CSEÖH-ös teadélután a Pajtában
Különleges kapcsolat fűz a sérült emberekhez. Szeretem vendégül látni, megetetni őket - fizikailag is. Heni vagy Balázs szájába tenni az ételt és együtt örülni az ízeknek. Jó az a természetesség, ami a sok találkozás kapcsán kialakult, ahogy a helyzetben tudok lenni. Sokszor, sok helyen kell még érzékenyíteniük, hogy az emberek jól tudjanak lenni a velük való találkozásokban. Erről beszélgettek tegnap is, mik a következő konkrét alkalmak, ki, hogy tud részt venni és megosztották élményeiket a korábbi érzékenyítésekről. Nagyon jók az "adóvevőik" - azt tapasztalják, hogy a felnőttek sokszor teljesen meg vannak zakkanva a szituációban és a gyerekek feltétel nélküli elfogadás képessége, érdeklődése segíti át őket a nehéz perceken. A kisgyerekek még tudnak mindenkihez természetesen viszonyulni.... Sok sikert kedves sérült barátok az érzékenyítések során!
(Szívesen vesznek meghívásokat cégekhez, iskolákba is. )
Yukka virág málnás túrókrémmel
Nagyon jó élmény volt tegnap elkészíteni ezt a túrókrémet, mert a túró frissen csepegett a konyhában és ahogy kivettem a textilből, és megkóstoltam, fenséges volt és az állaga pedig, mint egy krém. A kertben frissen szedett régi tájfajta málna és egy kis helyi méz belekeverése tovább fokozta az ízeket, a yukka virágba töltve pedig a látvány is csúcs lett. Szerepelt egy tegnapi pécsi vendéglátás svédasztalán és a Pajtában is zöldútas barátok örömére.