• fejlec22.jpg

Kedves Oldallátogató!

Szeretettel köszöntelek. Leggyorsabban itt érsz el, és telefonon tudsz választ kapni kérdéseidre: +36304372340

Egy olyan honlapon találtad magad, ami él is, meg nem is. J A sztrók után az ember nem mindig tudja, hogy mit vállalhat a megváltozott képességeivel, kompetenciáival…. Egy nagy balatoni, vagy tengeri hullámzást képzelj el, amiben egyszer a nagy örömtől, egyszer pedig a félelemtől sikoltasz – és ez folyamatosan változik.

Egy örömhullámban született a Brigád és a tervek egy hónappal a Kovid előtt. Azóta megváltozott a világ, a brigádtagok is meg kellett keressék saját megélhetésüket, örömötadó tevékenységeiket, és csak egyszer-egyszer tudnak részt venni közös munkában …. és bennem pedig letisztult, hogy mire is vagyok képes. Mi az, aminek el tudom viselni a stressz részét és közben a kompetenciáim is megvannak hozzá.

Ahogy most átnéztem a honlapot, nagyon jó ötletek és tartalmak vannak rajta, érzik a hatalmas munka amit belefektettünk és különösen Nagy Balázs honlapfejlesztőnk tevékenysége, aki minden kívánságunkat technikailag is megoldotta.

Szóval a honlapot nem alakítom át. Amit tudok csinálni: kis vadnövényes terepgyakorlatok erdei piknikkel, „továbbképzés-tanácsadás” a kamrámban, erdei léleképítő beszélgetéses-séták, kisebb ajándékcsomagok….. amit legutóbb csináltam: 3 barátnő összeállt és velük terepeztem-kamráztam, egy nyugdíjbavonulónak kértek tőlem a kollégái ajándékutalványt – a terepezésünk még vissza van, izgalommal várom. Szívesen segítem Fazekas Bálint séfet a munkájában szaktanácsaimmal és a pécsi Szabadkikötőben tervezett ehető vadnövényes workshopokon, vacsoraesteken és külsős kateringekben.

A kamrámat Pécsett a Hunyadi u. 17-ben tudom megmutatni.

Szívesen dolgozok veled, neked is, ha van egy ötleted, aminek a megvalósításához kellhet a közreműködésem.

Keress telefonon. +36304372340

Szeretettel: Németh Ibolya Biobia

Pécs, 2022. 07. 06.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Szeretettel köszöntelek Kedves Oldallátogató!

A Mecsek hegység / Magyarország, Európa/ Jakab-hegyi Vadonjába hozott a sors, a szándékod, meg az Internet a Biobia házikóba. Nincs utca, nincs házszám, nincs áram, békesség van és sok-sok önépítő és csapatépítő program, a vadon erdeivel, keltákat is lenyűgöző szikláival,ízeivel-, a régmúlt rakott tűzhelyével, és dédi-falvédős hangulatával fűszerezve.


"Ép lélekben ép test" olvastam egyszer a Gyüttment fesztivál kocsma falán a táncos forgás közben.....
Ötvenkilenc évesen egy sztrók nyomán összeomlott a régi életem. Az első dolgom volt, mikor hazajöttem a rehabilitációról, hogy megmásszam a kedvenc sziklám. Le kellett küzdeni a félelmeim, de sikerült. A sztrókkal kapcsolatos írásaim itt olvashatod.


"Életvitel-változás - csakis ezzel lehet elkerülni a következőt" (mondta egy fiatal-friss apuka doktor, amikor egy norvégoknak feltálalt kateringen tolmácsolt nekünk Pécsen).2018 szeptembere óta szajkózom magamban életvitel-változás-életvitel változás....
Nehéz döntések, sok-sok gyász, elengedések sorozata....

Életem nagy vágya, hogy egy - ugyanazt a nyelvet beszélő csapatban dolgozhassak, beteljesülni látszik. A télen a "maggal" összeszedtük, mihez is értünk, mit tudunk majd nyújtani, és hideg ide, vagy oda összeraktuk magunkat és a programok vázát.

A Biobia Brigáddal folyamatosan teremtünk lehetőségeket, hogy örömökhöz, testi-lelki-szellemi táplálékhoz juthassunk mi is és ti is.

 

zold csik

 

Legfrissebb

2022. augusztus 09.
2022. február 28.
2022. február 16.
2022. január 30.

Pajta szálló

Üzemel:   április 1. - október 15.

Ami van: 15 férőhely, villany, matracok és ágyak ágyneművel, főzés gáztűzhelyen vagy szabadtűzön, kemencében, főző és tálaló edények, víz, hűtőszekrény létra a padlástérbe, 1 db tusoló, 1 db vízöblítéses WC és 1 db komposzt WC, sok könyv és játék (Gólyalábaztál, facsosziztál már?). Ami nincs: zaj, szmog és városi luxus.


Ár:  2500 Ft/fő/éjszaka, gyermek(családok esetén): 1000 Ft, a harmadik gyermektől(családok esetén) ingyenes. Csoportár (min.8 fő esetén) 2000 Ft/fő/éjszaka, Csoportár biciklis és gyalogos turistáknak: 1500 Ft/fő/éjszaka.


Közlekedés: Távolsági buszjárattal, biciklivel, autóval, gyalog Cserkútra. Parkolási lehetőség van. Vállaljuk a Pécs vasútállomásról Cserkútra szállítást.


Étkezés: Igény szerint étkezést biztosítunk egészséges, biokertünkből, ill. más helyi és erdei termékekből készített étkekből. Ár: Reggeli 1600 Ft/fő, főétkezés 2500 Ft/fő.


Rendezvényhelyszín: 30 fő számára alkalmas, vállaljuk csapatépítések, továbbképzések, családi összejövetelek, osztálykirándulások, táborok szervezését, lebonyolítását étkezéssel, programokkal együtt.


Programlehetőségek: elvonulás, meditálás, punnyadás, sok-sok séta a festői faluban (Árpád kori templom, néprajzi gyűjtemény, mosóházak, tó, patakvölgy, mohos erdők, természetvédelmi területek, vörös homokkő sziklák, bakancsos fa...), erdei pszichodráma terápia, kincsvadászat, bóklászás a gyönyörű természetben, túrázás (pl. DDNP-ba, a Jakab-hegyre a Pálos kolostorromhoz, a Babás szerkövekhez, a Zsongorkőre, Pécsre, Orfűre – fürdeni, barlangot mászni, Abaligetre – cseppkőbarlangot csodálni), sziklamászás, fáramászás, vadászlesre mászás, tarzanozás, gombászás, gyógyfüvek gyűjtögetése, medvehagyma, lekvár-főzés, kemencézés, bográcsozás, festegetés, farigcsálás, kertészkedés, kapálás, favágás, kaszálás, pásztortüzezés, danolgatás...
Szívesen látjuk „mássággal bíró" (gyermek vagy idős) családtagod is! Ha szükséges, gondozást biztosítunk, míg Te „tankolsz"! Bébi- és dédi „csőszök" is szívesen vagyunk.

 

megrendeles

 

 

 

             A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó    "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.