Ma egy csodás lilában játszó ökocsalis büfét csináltunk az egyetemen egy doktori védéshez. Úgy alakult, hogy lilákat vittünk, levendulát, zsályát, mályvát, borágót és a teremben lila volt a függöny, nagyon szép dekoráció született. Sajnos nem tudom megmutatni, mert fényképezőgépet egyikünk sem vitt.... pedig a tavasz legszínesebb asztala született. Kati már tudott szedni egy marok málnát, Ilitől kaptunk cseresznyét, egy másik Ilitől meg epret, mert a miénk csak most kezd érni.... és hát persze mindenféle finomságot kutyultunk megint szezonálisan, volt szedres csibegombakrém, meg kapros krumpli, meg sütt zöldségek, meg erdei saláta, meg.... végre újra cukorborsó krém. Persze, hogy azonnal megvett mindenkit, nemcsak a színével, hanem az ízével is. Nagyon egyszerű elkészíteni: olajon hagymát pirítunk, bele rakjuk a borsót, sózzuk, megpároljuk és amikor kész, friss apróra vágott petrezselyem zöldet keverünk bele és rusztikusra összeturmixoljuk. Tamás krumpliskenyerével és Éva fűszeresével is finom volt.
Na de mik azok a karikák a tetején?