Nagyon szeretem egy ideje a kaporszószt, pedig gyerekként nem ettem meg (mert anyukám sem). Nagyon szerettem úgy, ahogy a nővérem főzte, de ő mostanában, ha főz, azt ott fenn teszi a Mennyben..... Szóval neki kellett duráljam magam, és a hétvégén főztem és olyan lett. .... Ma elővettem a maradékot és először nekiálltam, hogy csak úgy magában bekanalazom, hidegen. Nagyon elégedett voltam az első kanalak elfogyasztása után, de eszembe ötlött, hogy egy kis savanykás íz jól jönne hozzá..... Hűtő tárulj!....Igggeennnnn, a savanyúságnak eltett medvehagymabigyós gombával fogom enni és így is lett, és máskor is így lesz.
Kaporszósz recept: Világos rántást készítünk sok foghagymával, beletesszük az apróra vágott kaprot, átforgatjuk és felöntjük vízzel, vagy tejjel, pár percet főzzük és tejfölös habarást teszünk bele, meg egy pici ecetet (ha szeretjük a savanykás ízeket). Díszítésnek Liget szépe hercegnőt tettem rá - az indiánok szerint sokoldalú segítője a szervezetünknek. Magában is hidegen is, melegen is finom, húsok mellé is, meg sült sonkával is, meg....