Hát úgy paradicsomos, hogy paradicsomleves. Mégpedig Kati (Ő is cserkúti őstermelő) üstös-füstös paradicsomlevéből készült paradicsomszósszal. Van benne: mángold, cukkini (véééégggrrrrrreeee ), fekete nadálytő levélnyél, gyékény középső levelei (ahogy az Erdőkóstoló -ról tanultam), zöld fokhagymaszár és zöldhagyma. Az öntet három összetevője: Adri-féle ökocsalis maradék a Kakasfőző fesztiválról, a Júdásfüle gomba savanyúságleve kis beleaprított gombával és medvehagymabigyóval és a vasárnapról megmaradt paradicsomszósz. Nagyon csípem, amikor a maradékokból új ételek kreálódnak a folyamatos kóstolás közben. A tetejét be kellett teríteni virággal - "mert a szemünkkel is eszünk" (Sz. Éva), ugyanis a paradicsomtól fura dolgokra emlékeztető színe lett. A virágok: borágó és ligetszépe.