Megcsináltam az erdélyi recept alapján, amit kiderített Szabó József Iosif. Tehát lósóska főzelék, ahogy Ágnes Rubus- Thén főzi.
"Zsiradékon megdinsztelem (párolom) a jól megmosott leveleket, ha a sok keveréstől már pépes, akkor liszttel "bestaubolom" (meghintem), tejjel felöntöm. Sózom, cukrozom, egy pici citromlé is mehet bele, úgy pikánsabb. A végén ütök bele két egész tojást, azzal jól átkeverem, egyet rottyan és lehet tálalni." Annyit módosítottam, hogy cukrot nem,a citromlé helyett vackor ecetet tettem bele. Nagyon finom lett! Andrea írta az Erdőkóstoló blogon, hogy többféle lósóska van. Az udvaromban lévőből főztem, hasonlít a levele a mezei sóskára, csak nagyobb, csúcsosak a levelek. Ami a patak parton van nálunk, annak gömbölyűbbek a levelei és így zsengén is keserű. Szóval először kóstoljátok meg nyersen!