A mi lencsefőzelékünk nagyon egyszerű. Miután Hamupipőkeként átválogattuk a lencsét, vízben feltesszük főni, sóval, babérlevéllel. Amikor megfőtt fokhagymás, pirospaprikás rántást keverünk el benne és pici mustárral, csípős paprikás savanyúságlével ízesítjük. Természetesen belefőztem egy mandulát is és tiszta véletlenségből az én tányéromba került, úgyhogy férjhez megyek idén. .... és persze a pénztárcám sem fog kiürülni, mert sokat ettem belőle..... majd elfelejtem, a mi lencsénk gazos is, mert erdőt jártam és egy csomó erdei snidlinget találtam.... és virágos is, mert a körömvirág segíti az emésztést, meg mert szép..... a nyuszi sült meg maradék az ünnepekről és milyen jó, hogy ma egy lencsefőzelékkel meg lehetett úszni a főzést..... még, jó, hogy nem csirke maradt, mert az bizony elvitte volna a szerencsénk, de így SZERENCSÉSEK leszünk. Állunk elébe