Lehet, hogy már tele van a bugyrotok a bugyraimmal, de muszáj leírnom a mait, mert osztatlan sikert aratott.
Tészta:
1kg liszt, 5 evőkanál tönköly korpa, 1 púpos evőkanál házi zsír, 3dl házi joghurt, 6-7 dl tej, 1 élesztő,
jól megdagasztjuk, egy órát kelesztjük, majd kisodorjuk, négyzeteket vágunk, közepére tesszük a tölteléket. Bebugyrozzuk, kikent tepsibe tesszük, tojással megkenjük és 200 fokon megsütjük.
Töltelékek: Ma háromféle volt, a tojásrántottás fogyott el először. smile hangulatjel A kővágótöttösi füstölt kolbászt apró darabokban kiolvasztottam egy serpenyőben, megsütöttem benne az apróra vágott medvehagyma ernyőket és végül még belesütöttem 3 tojást, kihűtöttem. Volt még szabolcsi beton-szilvalekváros és káposztás-céklás csiga ugyanebből a tésztából.