.... és, hogy megjöjjön a kedvetek reggelizni, itt egy kis medvehagyma pesztós bundáskenyér - csakis egészséges sokmagos, teljeskiörlésű zsemléből.... a tetején..... nem, nem sajttal, hanem házi tormával. Jó étvágyat a ti reggelitekhez is!
.... és, hogy megjöjjön a kedvetek reggelizni, itt egy kis medvehagyma pesztós bundáskenyér - csakis egészséges sokmagos, teljeskiörlésű zsemléből.... a tetején..... nem, nem sajttal, hanem házi tormával. Jó étvágyat a ti reggelitekhez is!
Kencés kenyerek a tegnapi kateringből a pécsi Egyetemről. Az egyik már friss medvehagymából van. Recept: nincs túlbonyolítva, felaprítjuk a leveleket, dióolajjal összeturmixoljuk, darált diót keverünk bele és frissen sült tökmaglisztes buci-szeletekre kenjük.
Itt a csicsóka felszedés, feldolgozás ideje. Lehet kencéket főzni belőle, kidunsztolni és akár a nyáron elővenni, kenyérre kenni. Ennél is finomabb az aszalt csicsóka. Könnyen szárad a radiátor felett is elkészül. Az összetöredezett darabokat pedig megőrölhetjük és felhasználhatjuk levesek, kenyerek ízesítésére. Olyan szerencsés vagyok, hogy idén Gabi Simonék segítenek a feldolgozásban.
"Mindenmentes " és még annál is mentesebb süti. Mindig kielégítjük a legfurcsább diéta igényeket is. Most egy olyan hölgy rendelte a kateringet, aki glutén-, cukor-, tej- és fruktóz-mentes diétát kell tartson. O.K. de mi legyen a süti a mi elérhető alapanyagainkból? Kísérletezés és ez lett belőle. Szerintetek mik a tészta és mik a krém összetevői?
A százszorszépről eszembe jutott, hogy ez volt az első könyv, ami a kezembe került, amiben nem gyógynövényekként, hanem ételek alapanyagaiként tárgyalta a szerző Radics László a vadnövényeket. .... és kivirágzott a százszorszép. Zsenge levelei és virágjai is nagyon finomak.
A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.