Receptkereső

A receptötletek a Facebookra az elmúlt 10-12 évben feltett ételekhez kapcsolódó írásaimból vannak összegyűjtve, a fűszerük a sajátélmény.

Tél-tavasz saláta naplementével

tel tavasz salata-225x300

Tél-tavasz saláta naplementével

Annyira rá vagyok csúszva a savanyú káposztára (igen saját ez is és igen jó ), a tyúkhúrra és cékla hajtásokra, hogy ma együtt kellett kreálnom valamit belőlük. Szóval a recept: egy jó maroknyi savanyú káposzta, egy hagyma összevágva, egy maroknyi friss tyúkhúr, egy fél maroknyi százszorszép virág, egy fél maroknyi cékla hajtás, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 2 evőkanál olaj. Összekeverjük, hagyunk a díszítéshez mindenből kicsit, azt rászórjuk. Jó étvágyat! ... és az utolsó pillanatban – amikor még átvilágítja a levelet a Nap lefényképezzük. Ha elég ügyesek vagyunk nem lesz homályos. Korrigálási lehetőség már nincs, mert a Nap lemegy közben, míg visszanézzük.

             A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó    "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.