Ezekkel a finomságokkal vártuk a szombat reggel hozzánk érkező vendégeket. Pikk-pakk elfogyott.
Egyszerű kelt tészta: 1 kg liszt, 1 élesztő, 1 jókanál házi zsír, 1 jókanál só, 2 dl tejföl és 6-8 dl tej, kalácstésztát dagasztunk belőle, egy órát kelni hagyjuk. Mindkettőnek ez a tésztája. A csigánál kinyújtottam vékonyra és megkentem házi vajban megsütött medvehagymával, feltekertem mint a kalácsot és másfél centis darabkákat vágtam belőle, a tetejére durvára reszelt helyi füstölt sajtot szórtam és 200 fokon megsütöttem. A batyunál is vékonyra nyújtottam, négyzeteket vágtam belőle, a közepére tettem a céklakrémet és bebatyúztam, tojással megkentem, megsütöttem. Céklakrém: Egy serpenyőben megsütöttem a reszelt céklát, paszternákot és sárgarépát együtt, sóval, őrölt köménnyel ízesítettem és összeturmixoltam. Ilyen krémet szoktunk kenyérre is kenni a büféinkben.