Tegnap a Porcsin Piknik első napján mindenféle finomságot főztünk a résztvevőkkel. A bográcsos leves főszakácsa Sanyi volt és felejthetetlent alkottak. A levesben hagyma van apróra vágva, kifejtett bab, krumpli, júdásfülgomba és porcsin. Ízesítőül: paprika, paradicsom, sárgarépa, medvehagyma, foghagyma, babérlevél, kömény, bors, piros paprika. .... és a végén egy csomó jóféle házi tejföl belekeverve..... sok kezes, sérült vendégeink bontották bele a babot, pucolták a krumplit, hagymát, foghagymát, Ági a gombát nézte át egyenként, hol maradt rajta korhadék, Gyöngyi és Judit mosta a porcsint, Laci rakta a tüzet.... Közben Mónika egy csapattal készítette a lepényt (pizzát), Timiék a salátákat.... a leves "duplatányéros" lett.