Panni lányom sütötte az egyik fogadásra. Büszke vagyok rá, hogy már ilyeneket tud. Kelt tésztát dagasztott (1 kg liszt, fél liter tej, 1 élesztő, kiskanál cukor az élesztő tejben felfuttatásához, 1 evőkanál só). Egy óra kelés után kisodorta vékonyra és megkente tejfölös, füstölt sajtos túróval, majd összehajtogatta és újra kisodorta. Ekkor megkente a csicsóka krémmel és megszórta apróra vágott füstölt karaj kockákkal. Feltekerte kalács formára és szeleteket vágott belőle, ezek lettek a csigák. 180 fokon megsütötte. Hát ízlett a népeknek. A csicsókakrémet csak elő kellett vegye, mert korábban csináltuk és kidunsztoltuk. A lereszelt csicsókát olajon megsütöttük, sóval, borssal, medvehagyma levéllel és csalánnal ízesítettük.