Receptkereső

A receptötletek a Facebookra az elmúlt 10-12 évben feltett ételekhez kapcsolódó írásaimból vannak összegyűjtve, a fűszerük a sajátélmény.

Medvehagymás, csalános túrógombóc

Csalános túrógombóc medvehagymás tejföllel

medvehagymas gomboc

 

Édesen is kipróbáltam a csalánost, úgy is jó, de ez most sós. Fél kiló túrót, két tojást, 5 kanál búzadarát, egy kis maroknyi apróra vágott csalánt, ízlés szerint sót és őrölt köményt összekeverünk, egy órát állni hagyjuk. Ezalatt szedünk valami ehető virágot a díszítéshez, én most ibolyát találtam. Egy fazékban vizet forralunk, közben morzsát pirítunk olajon. A gombócokat kifőzzük (ne forrjon nagyon a víz), egy részét morzsába forgatjuk, egy részét csupaszon hagyjuk. 2 dl tejfölbe egy maroknyi apróra vágott medvehagymát teszünk, ezzel megöntözzük és egy pici csaláncsúccsal és ibolya virággal díszítjük. Jó étvágyat!

             A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó    "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.