Pitypangos kelkáposzta saláta nemcsak "cukrosoknak"
Ritkán gondolunk a májunkra, epénkre, hogy azt rendbe kéne tartani valamivel. Hát, még ha "cukros" valaki, milyen jó tudnia a Pitypang jótékony hatásáról.... és arról is, hogy nemcsak gyógyteaként ihatjuk meg, hanem meg is ehetjük. Tele van vele most a kert, a levele már nem zsenge, de a virágja éppen finom. Kicsit keserű (a saláta levébe forgatva már nem), sok drága gyógyszer is az, ez ingyen van, és mindenkinek elérhető, mert még a beton réseiben is kinő Összepárosítottam egy másik nagyon jó növénnyel, a kelkáposztával, ami frissen átvészeli a telet, ilyenkor le lehet szedni, a felső leveleket ledobni és friss, ropogós zöldséghez jutunk. Tettem még a salátába Fekete nadálytő hajtást, Papsajt mályva leveleket, medvehagymát, sós darált paprikát, rázuttyantottam egy adag savanyúságlevet (a savanyúság már elfogyott belőle), egy kis oliva olajat... és jó lett A kelkáposzta nagyon finom salátának, erre csak most jöttem rá.