Ma a pécsi Természettudományi Múzeum gombász hétvégéjének gasztroprogramja voltam. Jól esett
Tészta: 1 kg liszt, nagy kanál só, házi zsír, 2 dl aludt tej, fél liter házi tejben egy kocka élesztő pici cukorral felfuttatva, jól megdagasztva, egy órát kel, kisodorjuk, négyzeteket vágunk. Erre fogjuk rákupacolni a tölteléket és bébatyuzni.
Töltelék: Hagymát pirítottam szalonnazsíron, megpároltam benne a gombát és nagyon töménynek éreztem, beleborítottam egy nagy üveg lecsót, még mindig tömény volt.... Mit is tehetnék bele, hogy emészthetőbb legyen?... Kamra és hűtőmustra ...Megvan! Itt az ajándékba kapott batáta kipróbálásának ideje. Először belereszeltem egy rendes darab sárgát.... semmi hatás.... belereszeltem egy nagy lilát, jól összefőztem és végre ízlett. Csak olyat csinálok, ami magamnak is ízlik.... Vittem még egynéhány dolgot a népeknek kóstolni, egyetlen dolog, amit kiemelnék, ezt ma fedeztem fel és biztos, hogy még sokszor fogom készíteni. Vargánya pörköltet összeturmixoltam mirabolán csatnival szendvicskrémnek. Vitte a pálmát. Szeretek alkotni.