Itt van a télálló retkek szezonja. Mindegyiket szeretem, a feketét - ami fehér különösen. A képen látható retek magját Törökországból hoztam, mert megtetszett a keresztmetszete. Piros-fehér-zöld, különlegessé tesz bármit, ha feldíszítjük vele. A magokból adtam a barátaimnak és János földjében hatalmasakra nőttek. A keresztmetszetben lecsökkent a fehér és a zöld, jórészt piros lett. Az íze fenséges, kevésbé csípős, mint a fekete. Ebben a salátában mézet, sót és citromlevet adtam hozzá, feldíszítettem árvácskával, mályva levéllel és tyúkhúrral. Nagyon üdítő. Egyetek a télen sok retket! Persze csak akkor,ha nincs epekövetek, vagy gyomorbajotok. Mindenki másnak a fekete, vagy a fehér, vagy ez a zöld télálló retek kiváló vitaminforrás, epegondozó a téli időszakban és még nyákoldó, köhögéscsillapító gyógyétek/gyógyitóka is lehet belőle.