Receptkereső

A receptötletek a Facebookra az elmúlt 10-12 évben feltett ételekhez kapcsolódó írásaimból vannak összegyűjtve, a fűszerük a sajátélmény.

Medvehagymás sárgaborsókrém

Több légy egycsapásra. A tányéron a reggeli, ételmaradék felhasználás. A másnapos stokeráj, vagy, ahogy a menzán hívtuk: beton főzelék alkalmas rá, hogy egy kis medvehagymát belevágva finom reggeli legyen belőle.medvehagymas sargaborso A bögrében gyógytea bodzából, körömvirágból, lándzsás útifűből, szöszös ökörfarkkóró virágból és kerti bazsarózsából (pünkösdi rózsából- csak kevés!). A tányérnak is van története, de azt majd máskor. Nálam minden tárgyhoz fűződik valami. Ehhez a bögréhez Amerika. A nagy utazás a "Nevelés a fenntarthatóságért" nyári egyetemre, tizenéve. A képeslapot is, ami a közösségfejlesztésről szól, ott kaptam. Meglátogattuk a "Piac projektet" és ott vettem egy fiatal pártól ezt a szép szulákos bögrét. Jót röhögtem, hogy bemutatják nekünk, hogy kell újra piacot csinálni, mikor nálunk működik. Még bejárnak a nénik, behozzák a fölösleget. Aztán elteltek az évek és alig lehetett a piacon házi terméket kapni. De a piac legalább megmaradt, Pécsen is három. Most pedig nálunk is lendületet kaptak a fiatalok és megcsinálják a jó kis helyitermék piacokat. Különösen jó hangulata van az Aszpiknak (Csinos presszo). Az Aszpik is közösségépítéssel jött létre, amit ez a képeslap is szorgalmaz. Az ajánlat szerint első lépés: Kapcsold ki a TV-t! Több más jó ötlet is van a képeslapon

             A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó    "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.